Foto: Screnshot

sramota

NOVA BRUKA ZADARSKIH POLICAJACA: Uhvatili pa pustili pijanog vozača koji ne bi smeo da vozi ni bicikl (VIDEO)

Među zadarskim policajcima širi se video poprilično zabrinjavajućeg sadržaja. Na videu koji traje oko dva minute, dvojica policajaca snimaju vozača koji je vozio u alkoholiziranom stanju.

Hrvatska

Do takvog zaključka, može se doći, nakon što policajac u videu pita vozača koliko je popio, na što mu ovaj odgovara – „gajbu piva.“ Policajci iz „presretača“ nose civilnu odeću, a vozača očigledno snimaju privatnim mobilnim. Ovim policijskim službenicima očigledno je bio zabavan razgovor s vozačem, kojem su prema tvrdnjama iznesenim u videu, izmerili neverojatnih 2,80 promila alkohola.

Posebno šokantno je to da policajci izgleda puštaju vozača da nastavi dalje s vožnjom, što je opasna, ako ne i protivzakonita odluka. Zanimljivo je i da se ovaj video pojavio, nedugo nakon afere „zviždač“ u zadarskoj policiji.

Prema tvrdnjama Nacionalnog sindikata policije, kao i njegovog advokata Branka Šerića, optuženi policajac, nije novinarima poslao snimak, niti tužakao bivšeg zamenika direktora MUP-a, Josipa Ćelića, zbog slučaja zataškavanja prebrze vožnje. Novi snimak iz Zadarske policijske Uprave, na kojoj se policajci iz „presretača“ zabavljaju dok ispituju vozača u alkoholiziranom stanju, možda baci i novo svetlo na ova zbivanja.

Kurir.rs/Dnevno.hr Foto:Screenshot