Foto: M. S.

Smrt koja je potresla Niš

ČUO SE UDARAC I VRISAK: Očevidac opisao šta se dogodilo kobnog dana kada je nastradala mala Isidora iz Niša

Crna Hronika

Roditelji Isidore Vučković izneli su danas na suđenju Bobanu Stojanoviću (54) da je ova dvanaestogodišnja devojčica podlegla povredama jer niko nije reagovao da je izvuče ispod automobila koji je pregazio u Požarevačkoj ulici u Nišu.

Stojanović je 24. septembra prošle godine došao dostavnim vozilom "Fiat doblo" do jedne radnje u naselju Komren, izašao iz automobila, a vozilo je samo krenulo niz strmu Požarevačku ulicu i sticajem nesrećnih okolnosti, pregazilo Isidoru. Devojčica koja se vraćala iz škole je podlegla povredama usled gušenja što znači da je neko morao brzo da je izvuče ispod automobila i pruži joj prvu pomoć, ali to se nije dogodilo.

"Fiat doblo" je bio parkiran na vrhu ulice, a nije se spustio pravolinijski već su točkovi bili tako namešteni da je samo zaobišlo jedno dvorište i udarilo devojčicu iza krivine.

foto: M.S.

Stojanović je na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu rekao i ranije da je ubacio ručicu menjača u brzinu, ali da se ne seća da li je podigao rućnu kočnicu.

Jedna od svedokinja, Sanja Ivanović je na potresan način ispričala šta se tog dana dogodilo.

- Dok sam išla Požarevačkom ulicom, videla sam belo vozilo bez vozača kako ide ulicom dok je devojčica išla u susret automobilu. Onda se začuo udarac i vrisak, a ja sam se potpuno izgubila. Nekako sam prišla vozilu i videla da je glava devojčicina poplavela, tu je bio i komšija. Izvadila sam telefon i pozvala Hitnu pomoć. Bila sam potpuno prestravljena - rekla je Ivanovićeva.

Komšija koji se među prvima našao tu je Slavoljub Milijić, on je naveo da je Sanja bila tu u tih nekoliko sekundi.

- Video sam dete kako je pritisnuto uz ivičnjak, a glava je nekako virila ispod kola - naveo je Milijić koji je rekao i da dete nije davalo znake života.

Ranije je utvrđeno da je tog dana duvao jak vetar i da se devojčica okretala kako bi se odbranila od jakih nanosa tako da nije uspela da vidi automobil.

Ovo suđenje Stojanoviću koji je rodom iz Leskovca biće nastavljeno 21. januara.

(Kurir.rs/M.S.)