Foto: Profimedia

prija organizmu

UBACITE KURKUMU U NAPITAK KOJI PIJETE STALNO I DESIĆE SE ČUDO! Ne samo što nećete biti bolesni, već će DIJETA biti lakša

Život

Poznato je da kurkuma blagotvorno utiče na čitav organizam, te da je jedan od najjačih prirodnih antiupalnih sastojaka. Takođe, ima i antioksidativna svojstva, pozitivno deluje na smanjenje otečenosti, uklanjaju simptome depresije, podmlađuje i obnavlja ćelije mozga, pomaže kod Alchajmerove bolesti, demencije, oštećenja moždanog tkiva i ubrzava oporavak nakon moždanog udara.

foto: Profimedia

Osim što se pola do jedne cele kafene kašičice kurkume dodaje u različite specijalitete, ona se često koristi i u kombinaciji sa drugim začinima i namirnicama. Jedna od najpopularnijih mešavina svakako jeste takozvano "zlatno mleko", koje obećava zaštitu od prehlade, brzu detokscikaciju organizma, ali je isto tako i sjajan pomoćnik pri mršavljenju.

Naime, ovak napitak sprečava napade gladi i podstiče probavu, pa ljudi upravo zato veruju da je sjajan saveznik u dijetama.

Zlatno mleko se priprema brzo i jednostavno.

Potrebni sastojci:

1 šoljica mleka ½ kašičice kurkume u prahu 1-3 zrna bibera 1 izmrvljena kapsula kardamoma

foto: Profimedia

Priprema:

Sipajte mleko u lončić, dodajte isitnjena zrna bibera i kardamom. Dodajte potom i kurkumu i mešajte sve dok smesa ne dobije zlatkastu boju.

Zagrejte smesu na srednjoj vatri dok ne počne da vri. Potom procedite ovako pripremljen napitak u šolju, pa ostavite da se prohladi pre nego što ga popijete.

Po želji dodajte i kašičicu meda.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia