Foto: Damir Dervišagić

istakla

VAJA DUJOVIĆ OTVORENO O SVEMU! Mi imamo poverenja jedno u drugo, a to je izuzetno VAŽNO!

Pop kultura

Vaja Dujović progovorila je o "Državnom službeniku", te o tome koliko liči na lik koji tumači. Takođe, ona je napomenula da u kolegu i nekadašnjeg klasića sa FBU, Milana Marića, i te kako ima poverenja, što je veoma važno za igranje kompleksnih likova.

"Druga sezona se bavi temom sajber kriminala i biće uzbudljivo i poprilično neizvesno. Ima puno podzapleta koji priču čine interesantnom i zaista je uživanje već sad na samom početku snimanja", rekla je Vaja, koja tumači Anu, suprugu glavnog junaka Lazara (Milan Marić).

Ona je zatim otkrila koliko privatno ima sličnosti sa ovom zaljubljenom ženom, ali i da li će i dalje špijunirati muža u novim epizodama.

"Lik Ane je lik koji živi jer se ne radi o filmu ili formatu koji je zaokružen nego o serijalu koji ima svoje nastavke i samim tim sve se razvija u nekim pravcima, čak i meni nepoznatim, sa prostorom da i ja kreiram svojom igrom. Možda ću moći više da kažem na samom kraju serije, sad ne znam. Ono što bih izdvojila kao nešto što mi je blisko jeste odnos prema porodici. Sve ostalo je poprilično strano mom načinu života i onome što je moj karakter. Kao što smo videli, celokupan odnos Ane i Lazara se na kraju sezone promenio razotkrivanjem njenog posla, a u kom pravcu dalje ide, moraćete da sačekate emitovanje."

Sa Milanom Marićem bila je klasić na FDU. Pošto se dugo poznaju, samim tim joj je bilo lakše snimanje zahtevnijih scena.

"Naše poznanstvo je doprinelo jednom dobrom glumačkom razigravanju scena, što prostih, što komplikovanijih. Imamo poverenja jedno u drugo, to je jako bitno kad igrate tako kompleksne likove."

Iako je na početku glumačke karijere, Vaja tvrdi da joj je svaka uloga bila draga i posebna.

"Uvek izdvajam svoju prvu ulogu Jovanke Čubrilović u filmu 'Branio sam Mladu Bosnu' jer je prva, a i nosila je veliku odgovornost zato što sam igrala istorijski lik. Ne razmišljam o zahtevnosti uloga, radujem im se i spremam se za njih na razne načine."

Mnoge Vanjine koleginice smatraju da na filmu i TV nema dovoljno zanimljivih uloga pisanih za žene...

"Uopšteno, u svetskoj literaturi, filmu, pozorištu manje je ženskih uloga, a glumica mnogo više. Ali smatram da svaka uloga nađe svoju podelu, tj. svaku glumicu dočeka neka prava uloga. Ne možemo žaliti, jer na to ne možemo uticati, nego u prilici koja nam se pruži dati svoj maksimum", tvrdi glumica.

foto: Printskrin

"Sa tatom (Vladan Dujović) sam samo jednom sarađivala, i to u seriji 'Jedne letnje noći'. Bilo je stvarno lepo i dirljivo deliti kadar s njim, zbog kog sam na neki način i poželela da se bavim ovim poslom. Tada smo nekako postali i zvanično kolege", zaključila je Vaja.

foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs, M.G/Blic/Foto: Damir Dervišagić