Foto: AP/Jon Borg

poslanici PODRŽALI PREMIJERA

SLUČAJ BRUTALNOG UBISTVA NOVINARKE SA MALTE: Premijer dobio podršku vladajuće partije! (VIDEO)

Poslanici iz vladajuće malteške Laburističke partije podržali su premijera Džozefa Muskata, koji je pod pritiskom javnosti da podnese ostavku.

Planeta

Njegova pozicija je uzdrmana usled političke krize koju je pokrenula istraga o ubistvu istraživačke novinarek Dafne Karuane Galicje.

Laburisti su izrazili jednoglasnu podršku premijeru i odlukama koje će on doneti, prenosi AP.

Malteški mediji javili su da bi Muskat mogao da ostane na funkciji do januara kada kongres stranke bira novog lidera.

U međuvremenu, skoro 20.000 ljudi protestovalo je tražeći ostavku Muskata i vlade.

Pritisak na Muskata da podnese ostavku raste u javnosti, ali i unutar stranke, nakon što je istraga o ubistvu Galicje dovela do optužbe protiv uglednog biznismena Jorgena Feneka koji navodno ima veze sa najvišim zvaničnicima, prenosi Rojters.

Fenek (38) je pre 2 dana na sudu u Valeti optužen za saučesništvo u ubistvu. On se izjasnio da nije kriv po toj i drugim tačkama optužnice.

"U januaru podnosim ostavku"

Premijer Malte Džozef Muskat izjavio je večeras da će u januaru podneti ostavku posle pritiska građana koji zahtevaju istinu o ubistvu istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicje.

Muskat je, u televizijskom obraćanju, rekao da je predsednika obavestio da će 12. januara podneti ostavku na mesto lidera vladajuće Laburističke partije, kao i da će "u danima nakon toga ostavku podneti i kao premijer", prenosi AP.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Jon Borg