Foto: AP/Kin Cheung

nemiri se nastavljaju

LIDERKA HONGKONGA PORUČILA: Zakon SAD i sukobi demonstranata i policije ugrožavaju nade da će se ekonomija oporaviti!

Liderka Hongkonga Keri Lam izjavila je danas da su prošlonedeljni sukobi demonstranata i policije ugrozili njene nade da će prekid nasilja omogućiti da se oporavi ekonomija.

Planeta

Lam je najavila da će vlada uskoro pokrenuti četvrti krug mera za podršku poslovanju, zaštitu radnih mesta i pružanje ekonomskih olakšica, prenosi AP.

Ona je ocenila i da novi američki zakon za odbranu ljudskih prava u Hongkongu predstavlja "mešanje u poslove te teritorije, koje će ugroziti poverenje i razviti neizvesno poslovno okruženje".

Hongkoška policija ponovo je tokom vikenda koristila suzavac da bi rasterala hiljade demonstranata koji su izašli na ulice tog grada pod kineskom kontrolom.

Protest u trgovačkoj četvrti Cim Ca Cui usledio je nakon što su se stotine ljudi okupile danas ispred američkog konzulata u Hongkongu u znak zahvalnosti zbog podrške SAD antivladinim protestima koji traju skoro šest meseci.

Američki predsednik Donald Tramp je protekle nedelje potpisao zakon koji je prethodno usvojio Kongres, a kojim se podržavaju protesti u Honkongu i predviđaju sankcije za kineske i honkoške funkcionere.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Kin Cheung