Večeras protiv Briža, a za sedam dana na Barsu... Luka Jović i Zinedin Zidan, Foto: Profimedia

Šou

JOŠ SEDAM DANA: Real čuva tim za Barselonu! El klasiko zasenio Ligu šampiona (FOTO)

Zidan najavio kombinovani sastav protiv Briža kako bi odmorio glavne igrače za derbi na Nou kampu naredne srede

Fudbal
> 09:04h

Fudbalska groznica uveliko trese Španiju, ali ne zbog Lige šampiona, gde su sinoć svoje mečeve igrali Barselona i Valensija, a danas Atletiko i Real, već zbog čuvenog „el klasika“, koji je za nedelju dana.

Zanimljivo, Barsa je igrala s kombinovanim timom protiv Intera u Milanu, a najbolje igrače čuvaće i Real protiv Briža u Belgiji. Sve zbog velikog derbija, jednog od najvećih na svetu, koji pre mesec i po dana nije odigran zbog nemira u Kataloniji. - Zidan ne želi nikakva iznenađenja, on veruje da ako zaustavi, odnosno uspori Mesija, pola posla je završeno, jer Barsa se, prema mišljenju trenera Reala, previše oslanja na Argentinca - piše španski Sport i podseća: - Zidan je već pokušavao sa Kovačićem kao flasterom na Mesiju pre nekoliko godina, ali to se nije baš isplatilo pošto je Real razbijen sa 3:0. S obzirom na povrede, trener Madriđana će verovatno probati sa duplim blokom na sredini, tačnije formacijom 4-4-2, a Rodrigo će, ako ne bude igrao Azar, biti uz Benzemu.

Obećavaju spektakl... Mesi i Žuniorfoto: AP/Andrea Comas

Jedno je sigurno, u timu Reala večeras protiv Briža neće biti kapitena Serhija Ramosa i Tonija Krosa. Zidan je već otkrio da njih dvojica neće igrati kako bi ih odmorio za važnije mečeve. A za razliku od prethodnog prvenstvenog meča, Garet Bejl, koji se oporavio od povrede, biće u sastavu za večerašnji meč Lige šampiona. Na spisku putnika našli su se i Luka Modrić, Vinisijus Žunior, Rodrigo i Luka Jović.

Madriđani su pre ovog meča osigurali drugo mesto u Grupi A, iza Pari Sen Žermena, dok je Klub Briž eliminisan. Dakle, ne mogu ni gore, ni dole.

Veoma zanimljiv meč večeras (18.55) u Ukrajini, gde Šahtjor dočekuje Atalantu. Domaćinu samo pobeda garantuje nastavak takmičenja u LŠ, a iks ako Dinamo ne pobede Mančester Siti. Atalanti „igra“ samo pobeda jer je remi ostavlja na četvrtom mestu. Kec je 2,60, iks 3,30, a dvojka 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šahtjor - Atalanta.

Kurir.rs/ Goran Anđelković Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: