Foto: Printscreen

REAKCIJA

LOZNICA BRANI PREDSEDNIKA: Klub odgovorio na optužbe Poledice da je Lukić nameštao utakmice

FK Loznica odgovorio je na optužbe da je njen predsednik Vlastimir Lukić nameštao utakmice.

Fudbal

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica optužio je Lukića za nameštanje, ali i za pretnje njegovoj porodici.

Loznica se oglasila saopštenjem, koje prenosimo u originalnoj verziji.

"Povodom medijskih natpisa koji su se pojavili ovih dana u javnosti,usmerenih na raćun FK Loznica i rukovodećih struktura kluba, FK Loznica se obraća javnosti i moli da ovo saopštenje po Zakonu o informisanju objavite u celosti.

FK Loznica naoštrije odbacuje sve optužbe i insinuacije da je bilo ko od rukovodećih ljudi kluba učestvovao u nečastim i nesportskim radnjama koje nam se ovih dana stavljaju na teret u pojedinim medijama. Pokušaj da se na osnovu audio snimka iz svlačionice kluba iskontruiše afera i nanese šteta , kako predsedniku tako i samom klubu, je u najmanju ruku zlonamerna. Naime, govor predsednika Vlastimira Lukića imao je za isključivi cilj da ekipu trgne iz letargije i podigne moral igrača pred važne utakmice koje su očekivale klub u borbi za opstanak u srpskoligaškom društvu.

U sportskom smislu,svlačionica je mesto gde uvek postoji previše emocija i naboja i uprava kluba izražava žaljenje što je deo sportske javnosti na pogrešan način svhatio nastup predsednika FK Loznica. Želimo da istaknemo da je naš predsednik Vlastimir Lukić dugogodišnji sportski radnik i fudbaler FK Loznice iz najslavnijih dana omladinske selekcije koja se ravnopravno takmičila sa najvećim fudbalskim klubovima u Srbiji.

Pod vođstvom Vlastimira Lukića naš klub se stabilizovao kako na sportskom tako i na organizacionom polju. Kao jedan od najstarijih fudblskih klubova u zemlji, koji ove godine obeležava 100 godina postojanja, uvek smo bili prepoznatljivi po fer pleju, sportskoj borbi i poštovanju protivnika sa kojima smo se u bogatoj istoriji sastajali i tako će biti i u budućem. Sportski pozdrav FK Loznica".

(Kurir sport)