Foto: Profimedia

Šok u Amsterdamu

SUNOVRAT U SAMO ČETIRI DANA: Dva šokantna vezana poraza doživeo je tim Dušana Tadića (FOTO)

Ajaks je kod kuće izgubio od Valensije (0:1) i na taj način već ispao iz elite, a bio im je potreban samo bod za plasman u šesnaestinu finala

Fudbal

Ajaks i Dušan Tadić rekli su zbogom Ligi šampiona! Kakav šok! Ekipa iz Amsterdama u poslednje kolo grupne faze ušla je sa deset bodova (tri pobede i dva remija), ali onda im se desila Valensija. Španski tim ućutkao je Amsterdam arenu i pobedom od 1:0 prošao dalje i izbacio Ajaks!

Dušan Tadić, najbolji fudbaler holandskog tima, bio je u potpunoj neverici. - Ova eliminacija me baš mnogo boli. Toliko da ne znam ni šta da kažem. Imamo na kraju deset bodova, a ispali smo! Veoma čudna utakmica protiv Valensije. Imali smo kontrolu na početku meča, a onda se dogodio taj pogodak gostiju... Ne znam, ne znam - slegao je ramenima Tadić.

Dominirali uzaludfoto: Kurir

Uspeo je, ipak, posle kraće pauze da iznese svoje viđenje meča: - Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, ali smo onda na primili baš neki čudan gol. U poslednjih 20 minuta minuta i nije bilo pravog fudbala, mnogo je bilo incidenata, napetosti, meč je često bio prekidan. Imali smo nekoliko prilika da slomimo otpor Valensije, ali nismo iskoristili naše šanse.

Ajaksu uopšte nije nikakva uteha što nastavlja takmičenje u Ligi Evrope. - Ma... Mi smo hteli da osvojimo Ligu šampiona, tako da... - razočaranim glasom završio je Tadić.

Dva poraza

SUNOVRAT U SAMO ČETIRI DANA

Ajaks - Viljem 0:2. Ajaks - Valensija 0:1. U samo četiri dana! Dva šokantna vezana poraza doživeo je tim Dušana Tadića. Prvo je na Amsterdam areni slavio Viljem sa 2:0, što je prvi poraz „kopljanika“ na domaćem terenu u prvenstvu posle više od godinu dana. Nedelju za zaborav zaokružila je Valensija.

Kurir.rs/ Miloš Bjelinić Foto: Profimedia