Foto: Profimedia

izbori u velikoj britaniji

DŽONSON NA GLASANJE POVEO PSA! Verovali ili ne, to nije NAJŠOKANTNIJI detalj sa birališta (FOTO, VIDEO)

Birališta u Velikoj Britaniji otvorena su u 7 sati po lokalnom vremenu, a glasali su i britanski premijer Boris Džonson i njegov glavni rival laburista Džeremi Korbin.

Planeta

On na glasanje nije došao sam, već je poveo i svog psa Dilajna, a reporterima je zapalo za oko i to što nigde u blizini nije bilo njegove devojke Keri Sajmonds.

Kako se čini po fotografijama, Džonson je veliki ljubitelj pasa, a Dilajna jednostavno obožava.

foto: Profimedia

Džonson je glasao u biralištu otvorenom u Metodističkoj gradskoj kući u Londonu, a sa njim je bio pas Dilan koga je na poklon dobio nakon što je izabran za premijera, prenosi Skaj njuz.

Njegov rival Džeremi Korbin glasaso jeu severnom Londonu, dok je premijerka Škotske Nikol Stardžeon glasala na biralištu u Glazgovu. Glasa se u 650 izbornih jedinica, a mnoga neuobičajena mesta pretvorena su u birališta, poput paba u Hempširu.

Na mnogim biralištima je velika gužva i čeka se u redovima, a na pojedinim Univerzitetima studenti su obukli diplomske uniforme kako bi glasali. Birališta se zatvaraju u 22 sata po lokalnom vremenu, a prvi rezultati biće gotovi u ranim jutarnjim satima u petak.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia)