Foto: Facebook, Printscreen YouTube

divljački napad

ALBANAC CILJAO JOŠ JEDNOG POLICAJCA, ALI JE PIŠTOLJ ZAKOČIO: Za ubice Milutina Lekovića traže doživotnu (VIDEO)

Nakon što je hicem iz pištolja usmrtio policajca Milutina Lekovića, albanski državljanin Luan Hasanaj pokušao je da ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu, ali mu je pištolj zakočio.

Crna Gora

Policajac (41) je sa kolegom priveo je troje albanskih državljana u pograničnom pojasu - Nure Hasanaj (67) i njena dva sina Luana (43) i Lulzina (49).

Nakon što su ih smestili na zadnje sedište, razmenili su nekoliko reči na albanskom, a onda je Luan pucao Lekoviću u potiljak.

“Kilibarda je počeo da se rva sa njima, a ovaj je okrenuo cijev pištolja prema njemu i pokušao da opali, ali je pištolj zakočio. Uspeli su da pobegnu, a policajac je ostao da pomogne povređenom kolegi”, rekao je izvor Vijesti.

Par sati kasnije uhapšeni su u Sutorinskom polju, dok su pokušavali da pobegnu u Hrvatsku.

Kada ih je policija opkolila, Luan je tada ponovo potegao oružje:

“Kada su kolege izašle iz službenog automobila i krenule ka njima, potegao je pištolj i ispalio šaržer u automobil, ne reagujući na upozorenja. Tek tada pogođen je u ruku kojom je držao pištolj, čime je onesposobljen za dalji napad, a potom su uhapšeni”, naveli su iz policije.

Isti sagovornik objasnio je da je kesa iz koje je Luan izvadio pištolj, bila kod Nure Hasanaj.

foto: Youtube/Printscreen

Njih troje sinoć su pred višim državnim tužiocem Milošem Šoškićem tvrdili da ne znaju ništa o ubistvu policajca.

Nakon saslušanja određeno im je zadržavanje do 72 sata.

foto: Youtube/Printscreen

Članovi Saveta za građansku kontrolu rada policije predložili su da se ubistva policijskih službenika na dužnosti sankcionišu doživotnom kaznom zatvora, rekao je predsednik tog tela Aleksandar Zeković.

Svi smo mi Leka

U Herceg Novom juče je organizovan miran protest zbog ubistva policajca. Okupljeni su nosili fotografije stradalog policajca sa natpisom - Svi smo mi Leka, prenosi Radio Jadran. Učesnici kolone zapalili su sveće na mestu gde je Leković ubijen.

Kurir.rs/Vijesti.me (Jelena Jovanović) Foto: Youtube/Facebook