Foto: Screenshot, Marina Lopičić

PA OVO JE HIT

OVO JE HIT! IVICA DAČIĆ KO BABA: Crtež s likom srpskog ministra u Turskoj ide ko alva! Košta samo 25 dolara! FOTO

Neviđeno: Rad na kojem je gospođa koja liči na šefa diplomatije košta samo 25 dolara. Tu su i Džejms Din, Muhamed Ali i Bali-beg

Politika
> 09:07h

Turski bazari poznati su po tome što nude bukvalno sve, od igle do lokomotive.

Ipak, niko ne očekuje da na jednom od najvećih istanbulskih naleti na šefa srpske diplomatije i lidera socijalista Ivicu Dačića, i to umetnički „obrađenog“ da liči na baku s povezačom na glavi!

Među crtežima svetskih faca, poput Džejmsa Dina, Muhameda Alija i Bali-bega, na štandu jednog turskog umetnika smeši se i lik šefa srpske diplomatije. Prodavac nije umeo da nam kaže da li ova lokalna heroina neodoljivo podseća na našeg političara ili je zamisao umetnika bila da Dačića zamaskira u staricu s maramom.

- Ja samo prodajem. Nisam ja umetnik. Nije skupo, uzmi za 25 dolara, pa proveravaj - ponudio nam je energični trgovac i prešao na druge, ozbiljnije kupce. Crteži se na ovoj tezgi prodaju kao alva, a uveravamo se da ni Dačić ne ide loše.

Ovo nesvakidašnje otkriće Kurira nasmejalo je i glavnog aktera. - Jeste da znam da pevam „Osman-agu“ na turskom, ali ne verujem da sam tamo poznat. Baš ste me nasmejali.

Navikao sam sebe da viđam na predizbornim plakatima, ali ne i na ovakvim crtežima. Priznajem, malo liči na mene. Vidim da sam u dobrom društvu, pored Džejmsa Dina i Bali-bega. Izgleda da se dobro kotiram i u Turskoj. Šalim se malo, mislim da je to slučajnost što nekoga podseća na moj lik - izjavio je Dačić za Kurir.

Kurir.rs/ I. K. Foto: Screenshot, Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: