Foto: Printscreen: Twitter/@NabiyaKhan11

haos na ulicama nju delhija

STUDENTKINJE HEROINE: Formirale živi zid oko svog kolege, kako bi ga spasile od brutalnih batina policije! (VIDEO)

Studentkinje iz Indije postale su simbol hrabrosti nakon što su formirale živi zid kako bi zaštitile svog kolegu od policije. Ovo se dogodilo tokom masovnih protesta u Nju Delhiju zbog novog kontroverznog građanskog zakona.

Planeta

Na snimku se vidi grupa muškaraca kako vuče demonstranta, a onda ga udaraju dok leži na zemlji. Većina muškaraca nosi policijske uniforme.

Kako bi zaustavile užasno prebijanje, devojke su formirale živi zid i odvojile policiju od svog prijatelja, prenosi Dejli Mejl.

Zbog hrabrog poteza proglašene su heroinama, dok u Indiji besne protesti zbog spornog zakona.

Ovaj zakon omogućava dobijanje državljanstva imigrantima koji nisu muslimani, a koji su ušli u Indiju ilegalno iz nekoliko susednih zemalja.

Vrhovni sud Indije odložio je razmatranje pitanja ustavnosti novog zakona o državljanstvu, uprkos masovnim protestima širom zemlje.

Sud time nije suspendovao primenu novog zakona o indijskom državljanstvu, a odluku o njegovoj ustavnosti doneće 22. januara, prenosi AP.

Protesti protiv zakona izbili su u državi Asam prošle nedelje, ali su postali nasilni i proširili se na univerzitete širom zemlje. Protesti su organizovani i u indijskim državama Zapadni Bengal, Kerala i Karnataka.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Pritnscreen/Twitter