Foto: Printscreen/YouTube

montenegro erlajns

KOMEDIJA! TRAŽI OD DRŽAVE 155 MILIONA EVRA, A NE DA BIZNIS PLAN: Ministar saobraćaja CG odbio da parlament vidi projekat

Crnogorski ministar saobraćaja Osman Nurković odbio je da dostavi poslanicima biznis analizu projekta kojeg zagovara i od kojih traži saglasnost za do sada najveću državnu pomoć u istoriji Crne Gore od 155 miliona evra za spasavanje Montenegro Erlajnsa (MA).

Crna Gora

Nurković je na sednici Odbora za ekonomiju svoj postupak obrazložioi time da mu konsultant ne dozvoljava da pokaže taj dokument, navodi list i dodaje da su poslanici DPS-a preglasali ostale i zaključili da se može raspravljati i o onome o čemu nemaju podatke i dokumenta.

foto: Profimedia

"Predsednik odbora Predrag Sekulić skoro sve vreme sednice igra šah na tabletu i ubrzava raspravu. Pošto na kraju rasprave DPS nije imao potrebnu većinu jer na sednicu nisu došli Nikola Rakočević i Genci Nimanbegu (Forca), a Filip Vuković je morao da ide, nekoliko sekundi pre glasanja u salu ulaze Nela Savković Vukčević (DPS) i Adrijan Vuksanović (HGI). Oni nisu članovi ovog odbora već su na brzinu imenovani kao zamenici. To što su tek ušli u salu, nemaju dokumenta o kojima se raspravlja i nisu čuli o čemu se raspravlja, nije im smetalo da dignu ruke i omoguće prolaz zakona ka skupštinskom plenumu".

Poslanica DPS Ana Nikolić je rekla, kako se navodi, da oni podržavaju predlog vlade iako nemaju analize "jer vlada koja postiže ovakve rezultate zaslužuje poverenje".

"Na kraju za zakon je glasalo pet poslanika DPS i Vuksanović iz HGI, dok je protiv bio Srđan Milić iz SNP, a Boris Mugoša iz SD je bio uzdržan".

Ova sednica je počela pre dva dana, ali je tada prekinuta jer Ministarstvo saobraćaja nije dostavilo biznis plan MA. Tada je većina bila za prekid sednice kako bi se taj materijal naknadno dostavio.

Ocenjuje se da je sednica Odbora za ekonomiju "počela i završila kao komedija čiji će račun platiti građani uz rizikovanje sukoba sa Evropskom unijom".

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Printscreen/YouTube)