Foto: EPA / Malton Dibra, Printscreen

BRUKA I SRAMOTA

LUPILA I OSTALA ŽIVA: Kolinda ŽESTOKO pobrkala lončiće, Dražen Petrović ovo nije zaslužio!

Dobro je poznato da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović često na svojim javnim nastupima pravi velike gafove ali je ovog puta otišla korak dalje.

Košarka
> 13:07h

Sada je na mitingu u toku predsedničke kampanje koji je održan u Zagrebu u Draženovom domu ponovila svoje stare navike i to u vezi sa najvećom legendom hrvatske košarke i tamošnjeg sporta, pokojnim Draženom Petrovićem.

Ona je u hali koja upravo nosi ime po legendarnom košarkašu istakla da se nalaze u dvorani "velikog Zadranina Dražena Petrovića".

Kada je to izgovorila među prisutnima je nastao muk, a potom je stvar pokušao da ispravi župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

"Šibenčanin je, a ne Zadranin" - uzviknuo je on.

foto: Profimedia

"Joj, zabunom sam ga proglasila Zadraninom, a evo tu je Pauk, nemojte zameriti pod velikim sam utiskom" - nevešto se ispravila aktuelna predsednica i kandidatkinja.

Dražen Petrović je rođen u Šibeniku i nastupao je za Šibenku četiri godine i u tom periodu je sa ovim klubom u sezozni 82/83 bio u finalu Kupa Koraća i Jugoslovenske lige kada su poraženi od Bosne.

Ipak ogroman trag ostavio je noseći dres zagrebačke Cibone sa kojom je između ostalog osvojio i Kup evropskih šampiona i zato se sada dvorana u prestonici hrvatske zove upravo po njemu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: