Foto: Promo

KURIR TV UŽIVO: Čaroban nastup horova za decu na festivalu Coca-Cola x New Year’s District

Prenosimo uživo nastupe dečijih horova sa festivala Coca-Cola x New Year’s District.

Zabava
> 14:03h

BEOGRAD - Na Topličinom vencu, u Parku vojvode Vuka posetioci New Year’s District festivala upravo uživaju u nastupu Dečjeg hora RTS-a i BeoBalet hora.

Dečji hor RTS-a izvodi najlepše pesme iz repertoara za decu, kao što su “Iza Duge”, “Serenada Beogradu”, “Mountains and the sea”, “Coming home”, kao i pesme čuvenog kompozitora Darka Kraljića.

Magičnu energiju donosi i nastup BeoBalet hora za decu koji ovoga puta izvodi najlepše novogodišnje i dečije pesme “Preko brda, preko brega”, “Zvončići”, “Zima zima”, “Srećna ti Nova godina”, kao i mnoge druge.

Dečji hor RTS-a osnovan je 1947. godine kao ansambl Radio Beograda, a danas je moderni ansambl koji svojim interpretacijama prati svetske tendencije u negovanju repertoara. On obuhvata najznačajnija dela “a cappella” domaće horske muzike pisane za dečje ansamble, deonice dečjeg hora u kapitalnim vokalno-instrumentalnim kompozicijama različitih epoha, kao i operskim delima. Takođe, na repertoaru ovog ansambla su i kompozicije iz oblasti etno, popularne i filmske muzike. Sa dirigentkinjom Snežanom Despotović, Dečji hor RTS aktivno je prisutan na koncertnim podijumima.

Dečji hor BeoBalet čine talentovana deca, odnosno muzikalne i raspevane balerine. Hor je nastao sa namerom da se deca upoznaju sa velikom čarolijom i magičnom energijom koju on nosi, ali i da bi se afirmisala kvalitetna dečija muzika domaćih i stranih stvaralaca. Repertoar hora obuhvata najlepše dečije pesme, poznate domaće i inostrane pop i rok hitove, ali i etno pesme iz svih krajeva sveta.