Foto: Instagram Printscreen

strašno

DA LI JE OVO NORMALNO? Potresna ispovest fudbalera Salcburga, imao moždani udar klub to prećutao

Fudbaler Salcburga Patrik Farkas imao je moždani udar tokom treninga sa svojom ekipom u oktobru ove godine ali je klub o tome ćutao sve do danas kada se igrač sam oglasio o tome.

Fudbal
> 11:10h

On je preko svog naloga na društvenim mrežama obznanio ovaj slučaj i ostavio fudbalski svet u šoku.

"Nemam šta da krijem svi bi trebali znati da sam imao moždani udar. Bio sam zatvorenik u vlastitom telu. Hteo sam se kretati, ali nisam mogao. Razmislio sam o tome šta se događa i nakratko sam pomislio da je to kraj - rekao je 27-godišnji defanzivac Salcburga.

I dalje je nejasno zašto Salcburg nije uputio javnost o njegovom zdravstvenom stanju, pogotovo u vremenu gde sve više sportista tragično završavaju svoje karijere (Antonio Puerta, Mark Vivien-Foe, Alen Pamić).

Austrijanaca je ovo odvojilo od terena već skoro tri meseca, a nedavno je počeo da trenira sa ekipom.

Opasnost je na sreću prošla, Farkas se sada nada kako će uskoro konkurisati i za utakmice. Dobra vest je ta što neće morati na operaciju srca, ali zato mu je potrebna česta transfuzija krvi.

"Želim da ovo ostavim iza sebe. Ali i zato što uprkos dugogodišnjem internet istraživanju nisam mogao naći drugog profesionalnog sportistu sa sličnom sudbinom. Ako postoji netko ko je doživio ovo što i ja, može me kontaktirati. Želim ojačati druge ljude i pokazati da se svojom snagom mogu izvući iz svega" - zaključio je on.

Kurir sport