Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Saradnja

DOGOVOR SPASA I ZDRAVE SRBIJE: Šapić i Stamatović zajedno na lokalu!

Sporazum je, kako je naglašeno, potpisan kako bi se ozvaničio zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore na proleće 2020. godine

Politika

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (Spas) Aleksandar Šapić i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović potpisali su dokument koji će biti osnov budućeg udruživanja i političke saradnje ove dve organizacije.

Sporazum je, kako je naglašeno, potpisan kako bi se ozvaničio zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore na proleće 2020.

Kada je reč o izlasku na parlamentarne izbore, Šapić je ponovio da je odluka o izlasku na izbore doneta još pre mesec dana, dok je Stamatović naglasio da će tu odluku doneti na organima stranke.

- Potpisali smo dokument koji smo nazvali „Politički okvir udruživanja patriota“ i podrazumeva okvire političkog delovanja o kojima smo se gospodin Stamatović i ja usaglasili i na kojima planiramo buduću političku saradnju. Naša saradnja, iako nije bila javna na ovaj način, traje već godinama i neki smo od retkih predsednika opština koji smo uspeli da pobedimo mašineriju kao što je SNS u svojim lokalnim sredinama - rekao je Šapić i dodao:

- Doneli smo odluku o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, jer i on i ja smo predsednici opština i bilo bi licemerno da sedimo na čelu opština a da ne izađemo na lokalne izbore. Siguran sam da će naša saradnja u budućnosti biti dugoročna i neće biti uslovljena bilo kakvim izborima, već će biti programsko političko udruživanje dveju sličnih organizacija.

Kurir.rs/ Foto: Tanjug/ Rade Prelić