Foto: Beta AP

EVROLIGA

ZVEZDA GOSTUJE U KAZANJU Šakota: Zenit kao da je španski tim, pokušaćemo da pariramo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da će njegov tim dati sve od sebe da parira Zenitu u utakmici Evrolige.

Košarka

"Imamo ispred nas ekipu koja je pobedila CSKA, Olimpijakos, Žalgiris, Valensiju, rezultati Zenita skreću pažnju. To je ruski tim, ali ja bih mu dodao sve karakteristike španskih. Igraju u tranziciji, napadaju brzo, već sam rekao da nam taj stil nije najdrži, ali pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmice", rekao je Šakota, a preneo sajt Zvezde.

foto: Beta Branislav Božić

On je dodao da će predstojeća utakmica biti dijametralno suprotna od one u Milanu kada je Zvezda slavila nad Olimpijom.

"Ne mogu da predvidim koliko je njima Kazanj domaći teren ili ne, ali kada pričamo o nekim utakmicama iz kojih pokušavamo da izvučemo neka iskustva da bismo ih iskoristili, pozivamo se na neke dobre utakmice. Milano nam je u onom trenutku odgovarao po načinu igranja. Imali smo dosta mogućnosti da se koncentrišemo i da igramo duže napade. Mi ćemo da probamo da pariramo Zenitu, a da li će to biti kao u Milanu, sumnjam jer je drugi profil ekipe. Trudićemo se da nađemo rešenje i u ovakvoj igri".

foto: Starsport©

Iskusni stručnjak se osvrnuo na povratak Vladimira Štimca u Crvenu zvezdu "Morali smo da povećamo agresivnost i skor ispod koša. Dobro ga poznajemo, brzo će se uklopiti i to je ono što smo tražili", zaključio je on.

Utakmica između Zenita i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati u Kazanju.

(Tanjug)