Foto: Youtube/Printscreen

SPORAN ZAKON

USIJANJE! MANDIĆ ZAGRMEO U SKUPŠTINI CG I POZVAO NA BORBU: Sve moje ratne drugove zovem da budu spremni! (VIDEO)

Jedan od lidera opozicionog DF-a, Andrija Mandić, ocenio je veoma važnim današnji susret premijera Duška Markovića i mitropolita crnogorsko-primorskog, ali je izrazio žaljenje zbog toga što nije došlo do dogovora i ponovo pozvao građane da izađu na ulice.

Crna Gora
> 20:15h

Mandić je reagujući na izlaganje premijera Markovića, nakon razgovora sa mitropolitom Amfilohijem, upitao zašto vlada nije prihvatila predlog Mitropolije da povuče zakon i reši jedan od, kako je rekao, velikih problema koji ima Crna Gora u ovom trenutku.

"Žao mi je što to niste uspeli da uradite, mi ćemo ovde nastaviti da se borimo. Poštovani građani, mi ne smemo stati sa našom akcijom. Predsednik vlade i predsednik države i DPS, jedino uvažavaju argument pritiska, ne uvažavaju evo ni autoritet našeg mitropolita Amfilohija, ali argument pritiska uvažavaju svi. Zato napred, na ulice...", poručio je Mandić.

Poslanik Andrija Mandić se naknadno javio sa donijetim amandmanima koje je dostavila mitropolija crnogorsko-primorska.

''Ovo su dodatni amandmani uz one koji smo dostavili Skupštini i koji su u skupštinskom procesu. Ovo je posljednja šansa za komrpomis i sa ovim komrpomisom ja kao političar vam mogu reći da nikako nisam zadovoljan. Ja sam bio u dva rata i nisam kukavica kao što znam da niste ni vi kukavica gospodine Markoviću. Dobio sam informacije da je policija počela da se obračunava sa našim pristalicama koji blokiraju ulice. Ovdje u ovom parlamentu većina su dezerteri, a ja nisam dezerter i naše pristalie nisu dezerteri. Znajte preko ovoga vam neću preći. Ponavljam, ovo je posljednja šansa, ako ne pristanete na ovo desiće se haos u Crnoj Gori i pozivam sve moje ratne drugove da budu spremni'', poručio je Mandić.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen