Foto: Screenshot

DRAMA

SAVLADAN POMAHNITALI MLADIĆ: Sin bivšeg demokrate gajio travu u stanu! Hteo da ubije tetku, pa uhapšen u gaćama

Haos - A. S., naslednik Aleksandra Stamenkovića, bivšeg direktora „Gradske čistoće“, polupao prozore na stanu svoje rođake, preteći joj smrću, nakon čega se zabarikadirao, ali ga je policija uhapsila

Crna Hronika
> 21:40h

Mladić A. S., inače sin Aleksandra Stamenkovića, bivšeg direktora preduzeća „Gradska čistoća“ i bivšeg člana DS, uhapšen je u noći između petka i subote zbog sumnje da je pokušao da provali u kuću svoje tetke na Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, i to uz pretnje da će je ubiti.

Kako Kurir saznaje, višečasovna drama počela je oko ponoći, kad je osumnjičeni polupao sva stakla u stanu svoje tetke, koja mu je prva komšinica.

Lomio prozore

- Lomio je i pretio joj smrću. Uplašena žena odmah je pozvala policiju, a mladić je otišao u svoj stan, zaključao se, a onda i tamo sve porazbijao. Potom je pozvao svog oca, koji se trenutno nalazi u Kanadi, gde je, navodno, pobegao zbog mnogobrojnih malverzacija iz prošlosti - navodi izvor Kurira blizak istrazi.

Kako kaže, policija je odmah stigla i pokušala da s njim pregovara. - Nije hteo ni da čuje za pregovore, pa je policija posle odluke nadležnog tužioca i sudije otpočela pripreme za upad u stan. Pomogli su im i dežurni vatrogasci. Zbog opasnosti da će mladić pružiti otpor, svi su nosili pancire i oružje - prepričava dramu sagovornik.

On navodi da je policija upala u stan u dva sata posle ponoći. - Mladić nije imao oružje, ali je pružao otpor. Međutim, policija ga je savladala za dva minuta i izvela iz stana samo u donjem vešu - kaže izvor.

Međutim, drama se nije na tome završila, jer je policija odlučila da pretrese stan uhapšenog, u kojem je pronađena najsavremenija laboratorija za uzgoj marihuane.

Droga u šatoru

- Inspektori grupe za borbu protiv narkotika iz stanice na Novom Beogradu ušli su u stan i u jednoj sobi pronašli šator u kojem je bila laboratorija za uzgoj droge. U njoj je pronađeno 10 saksija kanabisa, zatim lampe, grejalice, izolacija, tajmeri, pipete i sprava za merenje pH vrednosti. Osumnjičeni je, kako se sumnja, u stanu proizvodio i ulje kanabisa, a inspektori su tokom pretresa pronašli pakete iz inostranstva, u kojima je, navodno, bilo zrnevlje kanabisa - navodi izvor.

Inspektori su, kako Kurir saznaje, u stanu osumnjičenog pronašli i vagicu za precizno merenje, a na njoj i oko nje belu praškastu materiju.

Muljanje s kontejnerima

OŠTETIO DRŽAVU ZA 169 MILIONA

foto: Dado Đilas

Aleksandar Stamenković, otac uhapšenog mladića, bio je član Izvršnog odbora Demokratske stranke u vreme kad je gradonačelnik Beograda bio Dragan Đilas. On je 2014. sa još nekoliko osoba hapšen zbog sumnje da su preko malverzacija oko tendera za podzemne kontejnere u Beogradu oštetili državu za 169 miliona dinara. Postavljanje 1.800 kontejnera koštalo je oko šest miliona evra, a posao je pripao konzorcijumu firmi „Blagojevica“ i „Blok“, ali bez odluke Upravnog odbora „Gradske čistoće“.

Kurir.rs/ I. Š. - D. S. Foto: Screenshot