Foto: Profimedia

AKCIJA „BAŠTA“: ŠPANSKA POLICIJA UHAPSILA PETOČLANU GRUPU

SRBI IMALI FARMU MARIHUANE U ŠPANIJI: Drogu čuvali ljudi i psi!

Dolijali: Trojica muškaraca i jedna žena poreklom iz naše države, kao i jedan Španac, duže vreme su gajili drogu na imanju u nepristupačnom mestu u okolini Malage

Crna Hronika

Španska policija je u okviru akcije pod nazivom „Bašta“ uhapsila četvoro državljana Srbije, tri muškarca i ženu, zbog sumnje da su uzgajali marihuanu. U akciji policije, kako su preneli španski mediji, zaplenjeno je više od 6.000 stabljiki ove biljke, i to na farmi koja se nalazila u području teško pristupačnog mesta Farajan kod Malage.

foto: Kurir

Cisterne s vodom

- Osim četiri osobe srpske nacionalnosti, uhapšen je i jedan Španac. Istraga je započela kada je primećeno da se na farmu odvoze cisterne vode. Posumnjalo se da je reč o kriminalnoj organizaciji koja uzgaja drogu, ali je problem tokom istrage predstavljalo to što su imanje, odnosno farmu, odlično obezbedili, da niko ne bi mogao da joj priđe - preneli su španski mediji.

Kako navode, agenti koji su radili na hapšenju osumnjičenih ispričali su da su uzgajivači postavili fizičko obezbeđenje, ali i pse. - Imali su kućicu za nadzor, ljude koji su čuvali imanje da niko ne bi mogao da priđe, ali i pse koji su bili po obodima farme, pored kojih ni čovek, a ni životinje nisu mogli neprimećeno da prođu - ispričali su oni.

foto: Profimedia

Tržište

Na farmi su, kako prenose mediji, napravili i veštački sistem za navodnjavanje biljaka. Kada su policajci upali, osim 6.043 stabljike marihuane u različitim fazama rasta, pronađen je 21 gram hašiša i 11 grama hašiša u prahu, kao i najmodernija oprema za uzgoj marihuane. - Pretpostavlja se da je grupa duže vreme gajila marihuanu, a proverava se ko su bili kupci i na koji način su je distribuirali do njih. Takođe, proverava se da li je narkotik bio namenjen španskom tržištu ili je rasturan širom Evrope - preneli su mediji i napomenuli da se pretpostavlja da je uhapšena grupa bila deo veće i dobro organizovane kriminalne bande.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Profimedia