Foto: screenshot pink tv

OTOVORIO DUŠU

GODINAMA SAM META UDBE U CRNOJ GORI! Davidovića maltretirali na granici: Znam ko stoji iza ovoga, ali NISU ME UPLAŠILI!

Crna Gora
> 12:24h

Godinama sam meta Udbe i njenih pratilaca u Crnoj Gori i ovo novo maltretiranje za mene nije ništa novo. Više od dva sata sam bez razloga zadržavan na graničnom prelazu Ilino brdo kada sam nameravao da pređem administrativnu među i kročim nogom u bratsku Republiku Srpsku, rekao je Miodrag Davidović.

On je u razgovoru za "Novosti" rekao da je dugotrajnim pretresom vozila policija pokušala da ga isprovocira ne bi li im dao povoda da reaguju.

foto: screenshot pink tv

"Naravno da u tome nisu uspeli. Ponašaju se prema meni kao da sam lice sa poternice. Crna Gora je moja država isto koliko i njihova. Znam iz koje kuhinje je ovo servirano. Besni su što sam deo onog naroda koji baštini tradicionalne crnogorske vrednosti i ovih dana u veličanstvenim litijama pokazujem odgovor na sramni Zakon o slobodi veroispovesti. Očigledno da im moje prisustvo među probuđenom braćom smeta. Nisu me uplašili, niti to mogu," kaže Davidović.

On je prisustvovao nalaganju badnjaka Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhije budimljansko nikšićke ispred Cetinsjkog manastira na Cetinju i Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

Koliku popularnost Davidović uživa u Nikšiću, rodnom gradu, videlo se kada se probijao kroz špalir vernika kako bi ušao u hram gde su ga sugrađani dočekali ovacijama „Daka kralju“, „Ne daj se, brate“!

Kurir.rs/Novosti/V.K.