Foto: Profimedia

portparol vlade potvrdio

KIPAR PRUŽIO RUKU AMERIMA: Trupe SAD se raspoređuju na njihovoj teritoriji! (FOTO)

Kipar je dao saglasnost da SAD na njihovoj teritoriji privremeno rasporedi tim za brze intervencije za slučaj evakuacije američke diplomatske misije i američkih državljane iz regiona, ako to bude potrebno, izjavio je portparol kiparske vlade, preneo je atinski Katimerini.

Planeta
> 23:39h

Kipar je, navodi se, saopštio da je dobio zahtev od Sjedinjenih Država da rasporedi svoj tim za hitne intervencije u slučaju potrebe, kao odgovor na rastuće tenzije između Sjedinjenih Država i Irana.

"Kipar je dao saglasnost za privremeno raspoređivanje u zemlji američkog tima za hitne intervencije koji ima zadatak da evakuiše članove američke diplomatske misije iz regiona, kao i američkih državljana ako bude potrebno", izjavio je portparol.

Naglasio je da se zahtev odnosi samo na "potpuno humanitarne operacije".

Američke snage za brzo reagovanje raspoređene su van granica zemlje i često su povezane sa američkim marincima. Njihovi brodovi raspoređeni su širom sveta, uz obalu problematičnih regiona, a za njih se kaže da su "pripremljeni za početni odgovor" i uvek u pripravnosti, preneo je Katimerini.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia)