Foto: Carina Srbije

na gradini

DOMIŠLJATI BUGARI CIGARETE UPAKOVALI NA NEVEROVATNO MESTO Oštrom oku srpskih carinika nije promakla njihova prevara FOTO

Crna Hronika

Srpski carinici otkrili su na graničnom prelazu Gradina 300 paklica cigareta koje su bile zapakovane u kutije hrane, keksa, napolitanki i malih kućnih aparata.

U saopštenju Uprave carina se navodi da su cigarete otkrivene 9. januara u automobilu bugarske regstracije.

foto: Carina Srbije

"Njime su ka Italiji putovala dvojica 30-godišnjih bugarskih državljana, koji su carinicima rekli da kod sebe pored ličnih stvari imaju nešto malo hrane i dva boksa cigareta. Detaljnim pregledom njihovih stvari, carinici su utvrdili da su sa sobom poneli čak 32 boksa cigareta", navodi se u saopštenju.

Ono što je posebno zanimljivo je kako su paklice bile pažljivo upakovane u plastične kutije za hranu, kartonske kutije keksa, pakovanja napolitanki i originalne kutije malih kućnih aparata.

Samo letimičnim pogledom, bez detaljnog pregleda i otvaranja svake kutije ponaosob, teško da bi se moglo uočiti da se umesto „super secka“, mini plinskog rešoa, aparata za espreso kafu i mini ventilatora u kutijama zapravo kriju cigarete, koje zahvaljujući budnosti carinika ipak nisu stigle do Italije.

(Kurir.rs)