Foto: Zorana Jevtić

VERNIK

ZORAN MARJANOVIĆ PODRŽAO SPC Na Fejsuku napisao: Svetinje su nam udaru, biće sve više, ali ima nas dosta hrabrih!

Crna Hronika

Zoran Marjanović, koji je optužen da je 2. aprila 2016. godine u naselju Crvenka kod Borče ubio suprugu Jelenu Marjanović (33), juče je na Fejsbuku objavio fotografije na kojima se vidi kako stoji ispred crkve i srpske zastave, dok u opisu piše: „Branićemo srpsku svetinju“.

Marjanović, koji na slobodi čeka odluku Višeg suda u Beogradu, neretko na Fejsbuku objavljuje fotografije svoje dece i sebe, a juče je izneo i svoj stav o SPC.

foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

- I, kao što rekoh, pravoslavlje i svetinje su nam na udaru, biće sve više. Ali, bogu hvala, ima nas dosta pravoslavnih vernika. Obučenih, hrabrih. Časno ćemo se Gospodu predstaviti u odbrani naših svetinja, ma gde one bile ugrožene. Slava našem Gospodu, braćo. Ljubav, mir i dobra volja. Uzdravlje! - napisao je Marjanović u opisu fotografije, najverovatnije misleći na sporni zakon o slobodi veroispovesti, koji je donet u Crnoj Gori.

Marjanović inače za sebe govori da je veliki vernik i da u Bogu pronalazi spas, te redovno ide u crkvu.

- Više puta je isticao da mu je Bog svedok da on nije ubio Jelenu - kaže izvor Kurira i podseća da bi suđenje Zoranu Marjanoviću moglo biti završeno na proleće, s obzirom na to da je sudsko veće pozvalo sve svedoke iz optužnice na naredna tri ročišta, koja će se održati jedno za drugim.

Kurir.rs/ D. S. Foto: Zorana Jevtić