Foto: Printscreen/YouTube

istraga u toku

DETALJI ZLOČINA KOJI JE DIGAO HRVATSKU NA NOGE! Ubica iz Splita ispalio 36 metaka, jurilo ga više od 150 policajca!

Hrvatska

Split je juče bio poprište nezapamćenog zločina. Okrutna likvidacija zapanjila je građane, baš kao i detalji samog zločina i informacije o motivu koje su počele da cure nakon što je priveden Filip Z. (25) za kojeg se veruje da je počinio ubistva.

PU splitsko-dalmatinska otkrila je na konferenciji za medije detalje ubistva kao i potragu za potencijalnim počiniteljem.

Na konferenciji su bili načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, zamenik načelnika Marko Srdarević i načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković. Podsećamo, sumnja se kako je 25-godišnjak ubio trojicu muškaraca jer su on i njegova porodica bili žrtve maltretiranja dilera zbog duga koji je prema dilerima imao njegov brat.

Zamenik načelnika Marko Srdarević rekao je više o samoj istrazi.

- U 15:35 dobili smo prijavu, sve raspoložive snage poslali smo na mesto događaja, no paralelno smo pozivali i policijske službenike koji su bili kod kuće. Blokirali smo Split i aktivirali smo sve mere državne granice kako osoba koja se može dovesti u vezu s ovim zločinom ne bi ilegalno ili legalno prešla granicu. Išli smo do toga da smo aktivirali službena plovila da sprečimo da neko tim putem ode iz Splita. Dva sata i 40 minuta nakon zločina uhapsili smo osumnjičenog koji nije pružao otpor.

On je istakao kako je u akciji učestvovalo više od 150 policajaca.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković rekao je da što se Što se tiče ovog događaja, ne može se razgovarati o motivu.

- Ovaj događaj ne možemo dovesti u vezu sa sukobom unutar kriminalnih grupa - kazao je Matković i dodao:

- Pronađeno je 36 čaura na mestu zločin. Radi se o automatskom oružju.

Kurir.rs/Večernji