Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Čast

PRIZNANJA BIVŠIM PRIPADNICIMA VOJSKE JUGOSLAVIJE: Branitelji SRJ 1999. zaslužuju poštovanje

Aleksandar Vulin uručio vojne spomen-medalje nekadašnjim borcima VJ iz Crne Gore Andriji Mandiću i Danilu Lekoviću

Politika

Ministar odbrane Aleksandar Vulin juče je, na svečanosti u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, dvojici bivših pripadnika Vojske Jugoslavije uručio vojne spomen-medalje za doprinos sistemu odbrane Republike Srbije.

Sablja na dar

Spomen-medalje uručene su bivšim pripadnicima Vojske Jugoslavije iz Crne Gore Andriji Mandiću, komandiru Lake samohodne artiljerijske baterije iz sastava 5. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, kao i Danilu Lekoviću, komandiru 1. voda u Lakoj samohodnoj artiljerijskoj bateriji iz sastava 5. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije. Uz spomen-medalju, Vulin je uručio i sablju Andriji Mandiću.

Nakon uručivanja priznanja, Vulin je istakao da svi koji su branili Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine zaslužuju podjednaku pažnju i poštovanje, bez obzira na to da li su državljani Srbije ili Crne Gore.

Istorijski govor

- Svako ko je te 1999. godine bio uz svoj narod i uz svoju zemlju zaslužuje naše poštovanje i zaslužuje da mu se i na ovaj način odužimo. Predsednik Aleksandar Vučić, vrhovni komandant Vojske Srbije, održao je istorijski govor. Svaki državni organ Republike Srbije je dužan da nakon tog govora uradi svoj deo, da da sve od sebe da se upravo na taj način pokaže srpskom narodu u Crnoj Gori - naglasio je ministar Vulin.

Kurir.rs/ Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije