Foto: Profimedia

VREME JE ZA ZDRAVIJE ODLUKE

JEFTINI PRIRODNI LEKOVI ZA ČIŠĆENJE BUBREGA! Efikasan način da sačuvate ovaj organ od teških INFEKCIJA!

Život

Za čišćenje bubrega je, prvenstveno, potrebno piti dovoljno vode u toku dana. Uz to, neke namirnice imaju dodatno blagotvorno dejstvo na bubrege!

Brusnice

Brusnice su fantastično voće i uvek ih valja dodati u ishranu. Preporučuju se ljudima sa infekcijom beškike, jer njihov sastojak proantocijanidin sprečava bakterije da se zadržavaju u urinarnom traktu i bubrezima.

foto: Profimedia

Maslačak

Za mnoge samo "korov", maslačak je zapravo izuzetno korisna biljka i narodni lek. Koren maslačka deluje kao diuretik i može pomoći pri čišćenju bubrega i jetre.

Treba da ga koristite i ako patite od akni, ali i u slučaju anemije. Ako patite od bubrežnih bolesti, što češće uzimajte čaj od korena maslačka, a u proleće jedite salatu od maslačkovog lista.

foto: Profimedia

Peršun

Gde je salata, neka tu uvek bude i peršun. Zahvaljujući blagotvornim sastojcima apiolu i miristicinu, peršun je prirodan diuretik. Zato redovno uzimajte čaj od peršuna ako vas muče infekcije urinarnog trakta ili imate kamen u bubregu.

Budite oprezni ako imate i dijabetes, jer peršun može da obori šećer u krvi. Takođe, može da loše reaguje u kombinaciji s nekim lekovima, pa svaki pacijent koji boluje od hronične bubrežne bolesti mora prvo da se konsultuje sa svojim lekarom pre nego što počne sa redovnim korišćenjem peršuna.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepa & Srećna/Foto: Profimedia