Foto: Profimedia

prijatno!

ZA MANJE OD POLA SATA NAPRAVITE HLEB SA SLANINICOM! Idealan je za DORUČAK, a najbolji deo je što se ne MESI (FOTO)

Žena

Pripema hleba sa slaninom će vam oduzeti manje od pola sata, pritom ne morate da mesite. Dok se peče smislite sa čime možete da ga poslužite. Predlažemo vam omekšali maslac, sirnim namaz ili uz čašu mleka.

Sastojci:

  • 200 g slanine
  • 170 g čedara ili gaude
  • 5 kriški starog hleba
  • 1 kašičica svežeg začinskog bilja poput peršuna ili timijana
  • 2 šoljice mleka
  • 6 jaja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Slaninu iseckajte na manje komadiće, pa je prodinstajte u tiganju, pustite da postane hrskava. Prebacite je u veću posudu, pa joj dodajte sir naseckan na manje kockice, hleb koji ste takođe naseckali na kockice, so i začinsko bilje. U posebnoj posudi pomešajte mleko i jaja, pa dodajte ostalim sastojcima i promešajte. Pustite da hleb upije tečnost nekih 15 minuta. Prebacite sve zajedno u kalup za hleb, a zatim taj kalup stavite u veći koji ste do pola napunili vodom. Prekrijte hleb folijom i pecite oko 45 minuta. Sklonite foliju, pa pecite još pola sata dok se hleb malo ne digne. Poslužite toplo.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Gastro.24sata.hr/Foto: Profimedia