Foto: Profimedia

danas slavi rođendan

NIKO NE MOŽE DA VERUJE DA JE OVO ČUVENA LEPOTICA! Glumica se izobličila, bez šminke ne liči na SEBE! (FOTO)

Pop kultura

Glumica Fej Danavej jedna od legendi Holivuda, danas slavi 79. rođendan. Karijeru je započela kasnih 60-ih godina, a najpoznatija je po ulozi u filmu "Boni i Klajd".

Uloga Boni Parker joj je obeležila karijeru, a pre nego što je dobila čast da glumi u filmu, producenti su razmatrali Šer, En-Margaret, Tjuzdej Veld i Su Lion za ekranizaciju tog filma. Danavej je ujedno i jedna od samo četiri glumice koje su tokom karijere dobile nagrade za najbolju i najgoru glumicu.

foto: Profimedia

Oscara je dobila za ulogu u filmu "Network", a Zlatnu malinu zaradila je za "Mommie Dearest". Osim Fej, to je uspelo još samo Sandri Bulok, Lajzi Mineli i Hale Beri.

Fej je tri puta bila nominovana za Oskara, a tokom karijere zaradila je i tri Zlatna globusa za svoje uloge na televiziji i filmu. Vlasnica je nagrada BAFTA i Emi i prva je dobitnica priznanja Leopard Club.

foto: Profimedia

Najpoznatija uloga koju je tokom karijere Fej odbila jest lik Sare u "Rekvijemu za snove". Ulogu je na kraju dobila Elen Burstin, koja je nagrađena i Oskarom za svoj rad. Ponuđena joj je i uloga u filmu "Julija", ali je i tu ulogu odbila, a Džejn Fonda koja je odglumila to umesto nje nominovana je za Oskara za najbolju žensku glumicu.

Fejin otac Džon Mekdovel Danavej Jr. bio je vojno lice dok je odrastala, a to je rezultiralo činjenicom da je detinjstvo provela seleći se po SAD-u i Evropi.

Što se ljubavnog života tiče, Fej se udavala dva puta, a oba braka su trajala manje od šest godina. Njen prvi muž je muzičar Piter Volf, a bili su u braku od 1974. do 1979. godine.

Drugi je britanski fotograf teri Onil, otac njenog deteta. U braku su bili od 1983. do 1987. godine.

Čuvena lepotica danas ne liči na sebe, a uzrok su brojne estetske korekcije kojima se podvrgnula.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Kurir.rs/Dnevnik.hr/Foto: Profimedia