Foto: FK Crvena zvezda

PRVO JANUARSKO POJAČANJE

SANOGO POTPISAO ZA ZVEZDU: Ovako je išao put fudbalera iz Obale Slonovače do Marakane (VIDEO)

Seku Sanogo, vezni fudbaler iz Obale Slonovače, u narednih godinu dana igraće u Crvenoj zvezdi kao pozajmljeni igrač iz Al Itihada.

Fudbal
> 17:08h

Šampion Srbije dobio je prvo zimsko pojačanje, vezni igrač Seku Sanogo stigao je na jednogodišnju pozajmicu iz Al Itihada.

Iskusni fudbaler koji je odličnim igrama u Jang bojsu postao i reprezentativac Obale Slonovače pojačao je konkurenciju u veznom redu i biće od sutra na raspolaganju treneru Dejanu Stankoviću, a epitet kvalitetnog univerzalca imaće priliku da pokaže već na drugom delu priprema u Turskoj. Na dresu će nositi broj 35.

"Srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu jer sam čuo da je najveći klub u Srbiji. Imam najviše ambicije, želim ovde da trijumfujem, da sa Zvezdom osvojim sve trofeje i ponovo na leto uđemo u grupnu fazu Lige šampiona", rekao je Sanogo posle potpisivanja ugovora.

Seku Sanogo rođen je 5. maja 1989. godine u Abidžanu. Posle Afrika sportsa, za koji je igrao do 2011. godine, snažni zadnji vezni (183 cm) preselio se u Tun i u tri sezone odigrao 65 mečeva (šest golova). Bio je iz Tuna pozajmljen Lozani na godinu i po dana (46 mečeva, dva gola), ali je po povratku u klub odigrao odličnu sezonu što mu je omogućilo transfer u Jang bojs. Za pet sezona u klubu iz Berna odigrao je 138 mečeva, postigao 13 golova i zabeležio 16 asistencija.

Put ga je dalhe odveo u Al Itihhad u januaru 2019. gde je u timu, za koji igra i Aleksandar Prijović, na 19 mečeva postigao gol i zabeležio dve asistencije.

Za selekciju Obale Slonovače debitovao je u martu 2017. godine protiv Senegala i odigrao je dve utakmice.

(FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: