jasan

ZNA GDE JE DOŠAO Sanogo: Želim titulu i pobedu u derbiju! (KURIR TV)

Crvena zvezda je danas u Medija centru stadiona “Rajko Mitić”, predstavila novog fudbalera Seku Sanoga, koji je u redove našeg kluba stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Al Itihada.

Fudbal
> 16:05h

Medijima se prvi obratio sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela koji je istakao da je vrlo zadovoljan što je naš klub uspeo da dovede 30-godišnjeg vezistu iz Obale Slonovače koji će svojim iskustvom sigurno mnogo značiti ekipi.

"Dugo je igrao u Švajcarskoj u klubovima poput Tuna, Lozane, a najbolje partije pružio je u Jang Bojsu u kojem je proveo pet godina. Tamo je u sezoni 2018/19 igrao i Ligu šampiona. Sanogo je profil igrača kakav smo dugo tražili. Očekujem da od njega dobijemo snagu, skok igru na sredini terena, agresivnost, a posebno mirnoću u igri i dobar pas. Nadam se da će se brzo adaptirati i spremiti, pošto kasni sa pripremama 15 dana u odnosu na naše igrače. Veruje i da će pružiti odlične partije u Crvenoj zvezdi." - rekao je on.

Iskusni fudbaler koji je odličnim igrama u Jang Bojsu postao i reprezentativac Obale Slonovače preneo je utiske po dolasku u klub iz Ljutice Bogdana.

"Srećan sam što sam ovde. Nadam se da ćemo uraditi dosta lepih stvari, kao i da ostvarimo pobedu u derbiju što je najveća utakmica u Srbiji. Imao sam prilike da igram protiv njih, pobedio sam ih kada sam igrao u Jang Bojsu i nadam se da će se tako nastaviti i u Zvezdi. Mislim da je prioritet, pored osvajajnja titule, plasama u Ligu šampiona. O sebi nisam mnogo pričao, jer nisam pričljiv, a voleo bih da ljudi o meni nauče i sude po igrama na terenu i tako me upoznaju na najbolji mogući način. Poznajem fudbalere Zvezde, imao sam priliku da ih gledam i protiv Jang Bojsa. Istakli su se Marin i Borjan, ali verujem da su i ostali fudbaleri veoma dobri."

foto: Aleksandar Radonić/Kurir Sport

Sanogo je zadužio dres sa brojem 35, kao i Sekundo Kastiljo koji je ostavio sjajan utisak u crveno-belom dresu.

"Čast mi je da mogu da preuzmem broj tog igrača i verujem da ću igrati na istom niovu kao i on, a možda i bolje. Ovaj broj je veoma značajan za mene, jer je petica moj srećan broj. Nadam se ću sa ovim brojem na dresu uraditi mnoge, velike stvari u Crvenoj zvezdi."

Fudbaler iz Obale Slonovače dolazi iz Al Itihada, a imao je priliku da igra sa brojin srpskim igračima, naročito u Švajcarskoj.

"Igrao sam sa mnogo fudbalera iz Srbije kroz čitavu karijeru. Prvenstveno mislim na Prijovića i Vilotića, kao i na Gajića. Igrao sam i sa Sulejmanijem koji je igrao u Partizanu, tako da sam upoznat i sa veličinom derbija. Imao sam prilike da slušam o Beogradu i Srbiji. Prvenstveno bih ja voleo svojim iskustvom ovde da steknem određeno mišljenje o svemu i da naučim nešto više o Zvezdi i Srbiji."

Sanogo ne krije da će dati svoj maksimum u novom klubu.

"Uvek osećate pritisak kada ste fudbaler. Zato što se uvek trudite da danas bolje radite nego juče. Često zaboravimo šta smo radili u prošlosti i to vas tera da budete još bolji. Daću svoj maksimum na terenu i verujem da ću obradovati navijače" – podvukao je Sanogo.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: