Foto: Marina Lopičić, Instagram

potresno

EVA JE UBIJENA U AUŠVICU! Ko je devojčica čiju je priču Vučić podelio na Instagramu? Ovo su njeni POSLEDNJI sati VIDEO

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Jerusalim, a na svom Instagramu okačio je priču o devojčici Evi, ubijenoj u logoru Aušvic 3 meseca pre nego što je oslobođen.

Tu je napravljena cela priča o poslednjim danima devojčice, koja je više nego realna i potresna, pod nazivom "Šta da je devojčica iz holokausta imala Instagram?".

"Danas smo u Jerusalimu gde obeležavamo 75 godina od oslobođenja logora Aušvic - Birkenau. Srbija je, iako zauzeta borbom za oslobođenje od okupatora, 27. decembra 1917. godine prva u svetu, javno podržala formiranje države jevrejskog naroda. Srpski narod je delio sudbinu sa jevrejskim narodom tokom II svetskog rata i sve vreme vodio žestoku borbu protiv fašista i njihovih pomagača" - napisao je Vučić u postu. "Srbija je prva zemlja u Evropi koja je usvojila zakon o vraćanju imovine žrtava Holokausta koji nemaju naslednike. Srbija je jedina zemlja koja je na zgradu predsedništva okačila zastavu sa Davidovom zvezdom kako bi obeležila 75 godina Holokausta" - zaključio je predsednik.

Kurir.rs