Foto: Profimedia

novo suđenje

DRAMA U ĐURĐEVCU: Majka im umrla, a oni prećutali da ima još dece! Sumnjiče ih da su hteli celo nasledstvo za sebe!

U Đurđevcu je troje dece preminule majke pokušalo na prevaru da dođe čitavog njenog nasledstva, i to tako što su prećutali da ima još dvoje dece, javlja ePodravina.

Hrvatska
> 10:49h

Zbog tog nedela osumnjičeni su prvo bili oslobođeni na varaždinskom Županijskom sudu, no sada je slučaj vraćen na početak jer je sud prihvatio žalbu Opštinskoga državnog tužilaštva u Koprivnici, čime se ukida prvostepena presuda koprivničkoga Opšteg suda.

Prema prvoj presudi, dve su okrivljene žene od 55 i 47 godina, državljanke Republike Austrije, i 49-godišnji okrivljeni hrvatski državljanin oslobođeni optužbe, ali čini se da njihova priča neće imati srećan kraj.

Njih troje se terete da su na ostavinskoj raspravi kod javnog beležnika u Đurđevcu namerno prećutali da pokojnica ima još dvoje dece kako bi ih isključili iz podele nasledstva.

Slučaj je vraćen na početak jer je sud pogrešno utvrdio činjenice i doneo neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe, navodi se u Županijskom državnom tužilaštvu.

Prema odluci bivšeg suda, koprivnički Opštinski sud dužan je da ponovo sprovede glavnu raspravu na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke i ponoviti pre izvedene dokaze i pravilno ih oceniti. Nakon toga trebala bi da se donese nova odluka suda.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia