Foto: Profimedia

kod ostrva Zlarin

VOJNI HELIKOPTER SE SRUŠIO U MORE U HRVATSKOJ: Iz Jadrana izvučeno jedno telo, za drugim članom posade se traga!

Helikopter je pao u more između Zablaća i Zlarina u Hrvatskoj, jutros oko 11.05 potvrdila je Šibensko-kninska policija, a poginula je najmanje jedna osoba.

Hrvatska
> 14:31h

Ministarstvo odbrane Hrvatske potvrdilo je da helikopter koji je danas pao u more između Zablaća i Zlarina pripada Vojsci Hrvatske. Najmanje jedna osoba je poginula u padu vojnog helikoptera u more, kod Zlarina, piše lokalni portal Šibenik.

Reč je, kako se navodi, o helikopteru tipa Kiowe OH-58 D, a nesreća se dogodila tokom trenažnog leta. Helikopter je, dodaje se, pao u more pola sata nakon poletanja.

Prethodno je u pojedinim hrvatskim medijima objavljeno da su, prema nezvaničnim informacijama, spasilačke službe su, iz mora izvukle dva člana posade palog helikoptera.

Na mesto nesreće isplovila su tri broda - SAR, policijski i vatrogasni. Sve službe su na terenu, kao i vojska.

Na teren su poslata dva pripadnika ronilačkog tima i jedinice sa svom potrebnom opremom za ronjenje, ali, kako se navodi, za njihovom intervencijom nije bilo potrebe.

Ministarstvo je saopštilo da su preduzete sve mere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade. Za sada nema informacija o tome koliko se osoba nalazilo u helkopteru, preneli su hrvatski mediji.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia