Foto: Youtube/Printscreen

Ponovo u centru pažnje

ZDRAVKO MAMIĆ DOŽIVEO SAOBRAĆAJKU U BOSNI: Jedan detalj sa mesta nesreće šokirao Hrvatsku

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama iz Zagreba i begunac od hrvatskog pravosuđa, učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u Bosni, gde živi poslednjih godina.

Fudbal

Mamićev luksuzni BMV sudario se sa starim Mercedesom na jednoj raskrsnici.

Prema prvim informacijama sa lica mesta, nije bilo teže povređenih, a na automobilima je načinjena veća materijalna šteta.

Ono što je hrvatsku javnost posebno šokiralo je činjenica da Mamić vozi automobil sa hrvatskim registracijama.

Podsetimo, bivši čelnik Dinama je od hrvatskog pravosuđa pobegao u BiH. Trenutno živi u Međugorku, a uglavnom se kreće po Hercegovini.

Mamića i još šestoro okrivljenih tužilaštvo u Hrvatskoj tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetiti Dinamo za oko 30 miliona evra. Takođe, da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih firmi, te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetili za još skoro 20 miliona evra. Uz ove dve stavke, Dinamo je neosnovano bio obavezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7.35 miliona evra.

Zdravko Mamić je u junu 2018. godine nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja iz Dinama oko 16 miliona evra.

Neposredno pre izricanja presude je pobegao u Bosnu i Hercegovinu, čiji je državljanin. Tužilaštvo BiH je odlučilo da ga ne izruči Hrvatskoj.

- Više se nikad neću vratiti u Hrvatsku - poručio je tada Mamić.

Kurir sport