Foto: Printscreen/Facebook

posle više od dve decenije

DEDA GOCI (87) IMAO JEDNU ŽELJU, ISPUNIO MU JE PREDSEDNIK LIČNO: Poslao pismo Vučiću kako bi spasao selo kod Kragujevca

Srbija

Dragoslav Pavlović (87) zvani Goci iz Resnika nadomak Kragujevca dočekao je posle više od dve decenije da ponovo proradi železnička stanica u selu i da se vozom ekspresno preveze do prestonice Šumadije! Voz od 23. januara ponovo staje u Resniku, a do Kragujevca se za svega 74 dinara stiže za 15 minuta!

Pavlović je, kako je rekao, pisao svim institucijama u Srbiji ne bi li njegovo selo ponovo dobilo železničko stajalište, a prvo pismo poslao je predsedniku Aleksandru Vučiću i naveo da je stanica spas za nastarije žitelje tog sela.

foto: Printscreen/Facebook

Zahvaljujući tom pismu, „Železnica Srbije“ je uslišila njegovu molbu.

- Živim 200 metara od pruge i ovo mi mnogo znači. Ranije sam morao da putujem autobusom do Kragujevca, a sada stižem brže i lepše – rekao je Pavlović i dodao da je sada na redu izgradnja perona u Resniku.

Inače, pruga na relaciji Kragujevac-Resnik-Lapovo je obnovljena 2019. godine, pa se sada od Kragujeva do Resnika putuje samo 15 minuta.

U vozu je čisto, toplo i udobno, a popularni deda Goci je za uspomenu na prvo putovanje vozom do Kragujevca nakon više od 20 godina dobio i fotografiju sa kondukterom.

(Kurir.rs/Alo)