Foto: Printscreen, Marina Lopičić, Dado Đilas

Oglasili se nadležni o slučaju Jovanjica

SAD JE DOKAZANO! Miroslav Aleksić lagao o Andreju Vučiću

Tužilaštvo za organizovani kriminal utvrdilo je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i njegov brat Andrej Vučić nisu bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji sa Predragom Koluvijom, vlasnikom farme "Jovanjica"

Politika

Tužilaštvo za organizovani kriminal utvrdilo je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov rođeni brat Andrej Vučić nisu bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji sa Predragom Koluvijom, vlasnikom firme "Jovanjica", koji je uhapšen kada je otkriveno da je na poljoprivrednom dobru umesto organske hrane uzgajao marihuanu.

Iz Tužilaštva su saopštili danas da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. To znači da je Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, grubo obmanuo javnost tvrdnjama da je policija utvrdila da je Koluvija, po hapšenju, zvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije. Aleksić je mesecima unazad tvrdio i da Andrej Vučić nije jedini "iz vrha režima" koji je umešan u aferu "Jovanjica".

foto: Dragan Kadić

- Tužilaštvo za organizovani kriminal je utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji sa osumnjičenim Predragom Koluvijom, niti da su pomaganjem ili na drugi način učestvovali u izvršenju krivičnog dela koje se stavlja osumnjičenom Predragu Koluviji na teret, čime ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal povodom krivične prijave koju je 9. decembra 2019. Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS, podneo protiv Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, i njegovog brata Andreja Vučića.

- Naime, iz izveštaja o prikupljanju podataka iz mobilnih telefonskih uređaja i SIM kartica oduzetih od okrivljenog Predraga Koluvije, sačinjenog od strane Službe za specijalne istražne metode MUP Republike Srbije, akvizicijom memorisanog sadržaja kao i sadržaja svih instaliranih aplikacija za komunikaciju putem Interneta, proizilazi da nije utvrđen nijedan kontakt sa Aleksandrom Vučićem i Adrejem Vučićem, niti da se komunikacije koje su ostvarene 13. i 14. novembra 2019. putem mobilne mreže ili Internet aplikacija mogu dovesti na bilo koji način u vezu sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem - saopštilo je Tužilaštvo.

Advokat Milan Đukić, kao punomoćnik podnosioca krivične prijave Miloša Vučevića, je o navedenoj odluci obavešten pismenim putem.

Podsetimo, Miroslav Aleksić je krajem novembra 2019, kazao da je policija utvrdila da je Koluvija po hapšenju zvao Andreja Vučića. - Imam pouzdane informacije iz policije da je Koluvija zvao Andreja Vučića. Zašto je baš njega zvao? Pozivam tužilaštvo da se oglasi o ovom saznanju. Odgovori o umešanosti države u ovaj posao kriju se u Koluvijinom telefonu. On je često kontaktirao i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Možda se Stefanović zbog toga ne oglašava - kazao je Aleksić tada na konferenciji za medije u Skupštini Srbije.

Nekoliko dana kasnije, početkom decembra, Aleksić je kazao da "Andrej Vučić nije jedini iz vrha režima koji je umešan u slučaj „Jovanjica", a da vlast čini strašno velike greške zbog velikih afera koje se neprestano pojavljuju".

Kurir.rs/E.K./Foto: