Foto: Youtube/Printscreen

sestre kačaturijan

TRI SESTRE KOJE SU UBILE OCA ZLOSTAVLJAČA IDU IZ ZATVORA? Epilog u slučaju koji je digao Rusiju na noge! (VIDEO)

Ruskim sestrama Kačaturijan koje su optužene za ubistvo oca mogli bi uskoro smanjiti optužnicu na 'nužnu obranu', rekao je njihov advokat Aleksej Paršin, što bi moglo dovesti i do kraja krivičnog progona.

Planeta

Uveče 27. jula 2018. godine, Mihail Kačaturijan jednu je jednu po jednu u svoju sobu pozvao Kristinu, Angelinu i Mariju. Izgrdio ih je jer nisu pravilno očistile stan, a onda ih po očima poprskao suzavcem.

Iste večeri, nakon što je zaspao, tinejdžerke su ušle u njegovu sobu i napale ga nožem, čekićem i suzavcem. Obdukcija je pokazala da su mu zadale smrtonosne povrede glave, grudi i vrata. Imao je sveukupno 30 ubodnih rana.

Tri su sestre odmah potom nazvale policiju koja ih je uhapsila na licu mesta, a istraga je ubrzo pokazala da ih je otac poslednje tri godine mučio, držao u zatvoreništvu i seksualno napastovao.

Više od 350.000 ljudi potpisalo je peticiju kojom su Rusi tražili pravdu za sestre, a to je dovelo i do novog zakona u borbi protiv nasilja u porodici, koji bi trebao da stupi na snagu ove godine.

Aktivisti su tvrdili kako su sestre žrtve, a ne zločinci, jer nisu imale kako da potraže pomoć i zaštitu od oca. Devojke su imale 17, 18 i 19 godina u trenutku ubistva i pretilo im je 20 godina zatvora.

Paršin je rekao da su tužioci zauzeli stav kako je ubistvo počinjeno u samoobrani i da istražitelji moraju to prihvatiti što će značiti dodatne istrage.

"Nadam se da će nakon toga, slučaj protiv devojaka biti zaključen. Mislim da će ovo trajati još mesec ili dva", rekao je on, piše BBC

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Youtube