Foto: Partizan.rs

LUDNICA

KAKAV RAJ NA ZEMLJI: Ovde se fudbaleri Partizana u Kataru spremaju za nastavak sezone! VIDEO

Aspire, katarska vizionarska sportska akademija jedinstveno je okruženje i sastoji se od najveće zatvorene sportske kupole na svetu, sveobuhvatnog programa sportskog obrazovanja i do sad neviđenih objekata međunarodnog kalibra.

Fudbal

Kao elitni sportski institut posvećen je razvoju mladih sportista u svom punom potencijalu, naši objekti su iznad standardnih očekivanja i nude najbolje u svrhu sveobuhvatnog sportskog treninga.

Oni obuhvataju čitav spektar, uključujući sportsko specifične treninge, fiziologiju, biomehaniku, fizioterapiju, ishranu i sportsku psihologiju. Svaki aspekt institucije dizajniran je da zadovolji najviše međunarodne standarde u pogledu svojih kapaciteta, opreme, nastavnika, trenera, osoblja i studenata-sportista.

foto: Partizan.rs

Aspire Dome ima kapacitet da istovremeno ugosti 13 različitih sportskih događaja u areni koja se kontroliše klimom, pružajući studentima-sportistima nebrojeno mogućnosti za treniranje u njihovoj glavnoj sportskoj disciplini, a istovremeno imaju mogućnost pristupa objektima svetske klase za druge sportove. Pored zatvorenog fudbalskog terena u punoj veličini. Aspire takođe ima sedam dobro održavanih fudbalskih terena na otvorenom. Objekti za sportsku nauku i laboratorije nalaze se svuda po Akademiji.

Vrhunsko školsko nastavno okruženje sadrži predavaonice, učionice, naučne laboratorije, biblioteku, amfiteatar, spavaonice, medicinski centar, kao i brojne rekreativne sadržaje. Akademija je izrasla iz pustinjskog pejzaža i sada je važna destinacija za posetioce Katara.

foto: Partizan.rs

Različiti objekti su na raspolaganju u okviru Aspire Dome i to uključujući:

– Zvaničnu atletsku stazu akreditovanu od IAAF sa stazom za trčanje na 200 metara / skok s motkom / skok u dalj / skok u vis / bacanje kladiva, uključujući 3.650 mesta za gledaoce, 240 sedišta i VIP salon.

– FIFA je odobrila zatvoreni fudbalski teren sa 5.800 mesta za gledaoce, 230 VIP mesta, 2 VIP Olimpijska 50-metarska bazena i Olimpijski ronilački bazen sa 252 mesta za gledaoce.

– Dvorana za odbojku sa 1.200 mesta. Dvorana za stoni tenis, set za 9 stolova sa 150 mesta za gledaoce. Multi sportska dvorana za košarku / odbojku / rukomet / futsal sa 1.200 mesta za gledaoce.

– Multi sportska dvorana za rukomet / košarku / futsal sa 410 mesta za gledaoce.

– Sala za mačevanje/ gimnastiku sa 6 traka za mačevanje i prostorom za mini gimnastiku.

– Tereni za skvoš, uključujući 7 ASB terena, 1 centralni stakleni teren i prostor za zagrevanje.

– Prostor za vežbanje koji uključuje Power Gym, teretanu za jačanje i kondiciju, kardio program, teretanu za zaposlene i spa.

– Sportske naučne laboratorije uključuju laboratoriju za biohemiju, visinsku laboratoriju, laboratoriju za fiziologiju, laboratoriju za biomehaniku i antropometriju.

Kurir sport