Foto: Nemanja Nikolić, EPA/ VALDRIN XHEMAJ

ispad lidera PSG

SKANDALOZNO! Sergej hvalio Kurtija, pa razbesneo Srbe: PROBUDIO SE ALBANAC U TEBI, PRIZNAO SI TZV. KOSOVO!

Politika
> 14:30h

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović čestitao je lideru Samoopredeljenja izbor za premijera privremenih kosovskih institucija.

On je to napisao u ponedeljak na svom Tviteru.

"Bogami, govor Aljbina Kurtija budi nadu za normalizacijom odnosa. Pominje i nestale, imovinu Srbije, te normalizaciju odnosa, pre svega sa Srbijom. Evo, da prvi čestitam izbor premijeru Kosova", napisao je Trifunović.

Njegovu čestitku novoj vladi privremenih institucija samouprave u Prištini čak i pre nego što je to uradila zvanična Tirana, osudili su brojni tviteraši.

- On je osuđen za ubijanje 6 sprskih vojnika monstrume - odgovorio mu je jedan od tviteraša.

A potom su se nastavile brutalne reakcije na ovaj Trifunovićev ispad.

- Batali politiku!

- Probudio se Albanac u tebi!

- A što vi lepo u programu PSG napišete da se zalažete za priznanje nezavisnosti Kosova - poručio mu je neko.

Ovaj Trifunovićev potez osudio je i potpredsednik GO SNS Marko Đurić kritikovao je Trifunovića.

- Trifunović igrajući se politike očigledno bez elementarnog razumevanja nanosi štetu Srbiji, jer kod srpskih protivnika stvara utisak da su Srbi politički nesvesni i da nisu sposobni da se ujedine ni oko najelementarnijih državnih i nacionalnih interesa - navodi Đurić u saopštenju i dodaje da izborom ovakve vlade privremenih institucija u Prištini mogu da budu obradovani samo "najgrđi srpski autošovinisti i pajaci koji su zalutali u politiku".

- Ljudima koji najavljuju militarizaciju naše južne pokrajine i masovno naoružavanje Albanaca, koji zagovaraju reciprocitet u odnosima sa Beogradom i čini sve da Srbiju istisne iz naše južne pokrajine može da čestita samo neko ko svesno radi u interesu nezavisnosti Kosova, ili neko ko je izgubio razum od prekomerne upotrebe opijata - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs)