Foto: EPA / Alesandro di Meo

oprez

U DUBROVNIKU STRAH OD KORONAVIRUSA: Muškarac (30) sa sumnjivim simptomima u bolnici, nije bio u Kini!

U Dubrovniku je u bolnici zadržan Hrvatski državljanin zbog sumnje na koronavirus, a kod koga su se javili blagi simptomi.

Hrvatska
> 16:55h

"Hrvatski državljanin starosti 30 godina je sinoć hospitalizovan zbog sumnje na koronavirus. Sam pacijent je dobrog opšteg stanja. Putovao je na Daleki istok, ali nije bio u samoj Kini. Poduzete su sve predviđene mere predostrožnosti, nalazi su poslati u Zagreb, a rezultate očekujemo sutra", rekao je za Index.hr upravnik Opšte bolnice Dubrovnik dr Marijo Bekić.

"Sprovedene su potrebne mere prema pacijentu i osoblju. Imamo poseban ulaz, izolaciju, poseban pribor. Imamo izuzetno dobro iskustvo iz dossadašnjih slučajeva boginja i gripa, a pprezniji smo od traženog standarda", poručio je upravnik Bekić dodatno za Hinu.

Načelnik službe za epidemiologiju Bernard Kaić je istakao da je nemoguće da se virus ne pojavi u Hrvatskoj ako se epidemija nastavi.

"Ako se ovako nastavi iduća dva meseca, nemoguće je da neko od zaraženih ne dođe u Hrvatsku", zaključio je Kaić i dodao da ipak ne treba paničiti.

Kurir.rs / Index.hr, Foto: EPA / Alesandro di Meo