Foto: Tanjug/Tanja Valić, Zorana Jevtić

Iskrena

ANA FRANIĆ O OBNOVI TRE SORELE: Sloboda i Nataša su moja porodica!

Uželela sam se pozorišta. Mislim da nijednom glumcu nije lako kada napravi veću pauzu, ali mi je povratak lakše pao zbog podrške kolega, kaže glumica

Pop kultura

Publika će posle devet godina ponovo moći da uživa u predstavi „Tre sorele“ Stevana Koprivice u Zvezdara teatru.

Poznate glumice Nataša Ninković, Sloboda Mićalović i Ana Franić će od 7. februara igrati rođene sestre iz bokeljske legende, koje čekaju svoju jedinu šansu za ljubav.

Ana Franić se ovom predstavom vraća na daske koje život znače.

Život u Hrvatskoj

- Uželela sam se pozorišta. Nataša, Sloboda i ostali deo ekipe su kao moja porodica. Mogu da kažem da sam ja inicirala povratak ove predstave na scenu, a i svi drugi su me podržali i izrazili želju da se vrati na repertoar. „Tre sorele“ mi je bila na umu i dok sam bila u Hrvatskoj i čim sam se vratila u Srbiju, shvatila sam da je sada pravi trenutak da predstavu obnovimo, pogotovo kada je Zvezdara iskazala interesovanje da se to ostvari - rekla je za Kurir Ana Franić.

Objasnila je da joj je povratak na scenu posle višegodišnje pauze lakše pao zbog podrške kolega.

- Mislim da nijednom glumcu nije lako kada napravi veću pauzu, pogotovo u pozorištu - dodala je Franićeva i naglasila da njen lik neće biti isti kao pre i da je sada dobio novu dubinu. - Tragičnije je to što je tada našim likovima taj mornar koga čekamo bio prva šansa, a u ovoj verziji je i prva i poslednja. Tako se priča zaoštrava i dobija jedno dublje značenje - rekla Franićeva.

foto: Printskrin

Braća Karadžić

Sloboda Mićalović raduje se premijeri, a Nataša Ninković kaže da je bila skeptična kada je dobila poziv da se vrati liku Nere. - Posle prve probe zaključila sam da je ovo pravi potez. Pre nekoliko godina nam je bio bitniji taj komični aspekt, koji se svakako zadržao. Međutim, sada je intenzivnija, a i meni bliža i bitnija drama njihovih svetova, ženska borba za pravo glasa, mišljenja i pravo na ljubav - rekla je Ninkovićeva.

Na konferenciji za štampu su uz tri glavne glumice prisustvovali i Dragan Petrović Pele, Milutin Mima Karadžić, reditelj Milan Karadžić, Dušan Kovačević i Aleksandar Radojičić.

Aleksandar Radojičić novi član ekipe Neću kopirati Andriju Miloševića

Novi član postave je ovog puta mladi glumac Aleksandar Radojičić, koji umesto Andrije Miloševića igra ulogu Damjana, mladića koji zavede tri glavna lika. - Shvatio sa da Andrija ima poseban šarm i da ne treba da ga kopiram, pa smo sa izgradnjom moga lika počeli od nule - rekao je Radojičić.

foto: Damir Dervišagić

Kurir/Nevena Tomašević/Foto: Tanjug/Tanja Valić, Zorana Jevtić