Foto: printscreen Skijališta Srbije

zima, zima

SNEŽNA OLUJA NA KOPAONIKU: Udari vetra do 90 km na sat ŽIČARE ZATVORENE, a evo koliko će snega napadati do vikenda! FOTO

KOPAONIK - Na putevima ka najvećem srpskom ski-centru, Kopaoniku, jak vetar stvara snežne nanose, a na vrhovima planine dostiže čak 90 kilometara na čas, zbog čega su pojedine žičare zatvorene.

Društvo
> 14:03h

Ekipe "Kruševac puta" su od sinoć na terenu. Od juče popodne na Koponiku je palo dodatnih 15 centimetara snega, a trenutna visina snežnog pokrivača je 66 centimetara.

FOTO: printscreen Skijališta Srbije
FOTO: printscreen Skijališta Srbije
FOTO: printscreen Skijališta Srbije
FOTO: printscreen Skijališta Srbije
FOTO: printscreen Skijališta Srbije

Do vikenda se prognozira novih pola metra snega. U Srbiju je stigla promena vremena i donela padavine, jak vetar i zahladenje. Narandžasti meteo-alarm najavljen u jugozapadnoj, jugoistočnoj Srbiji i Kosovu i Metohiji.

Meteorolozi za danas najavljuju kišu, susnežicu i sneg i u nižim predelima. Očekuje se da će danas u centralnim i južnim krajevima biti formiran snežni pokrivac visine 5-20 centimetara, na planinama i više, uz stvaranje snežnih nanosa.

Duva jak i olujni severozapadni vetar. U Vojvodini od sredine dana, a u centralnim i zapadnim krajevima uveče i tokom noći ocekuje se prestanak padavina.Sa oblacima je stigao i hladniji vazduh - temperatura je za sedam do deset stepeni niža nego prethodnih dana.

Kurir.rs/RTS

Foto printscreen Skijališta Srbije