Foto: Profimedia

vatrogasac upozorio roditelje

TOKOM NOĆI NIKADA NE OSTAVLJAJTE VRATA DEČIJE SOBE OTVORENA! Slike kuće posle POŽARA su razlog! Slučajno ne popuštajte!

Žena

Vatrogasac je okačio ove slike uz poruku roditeljima da ako noću pritvaraju vrata dečjih soba - rizikuju njihove živote.

Društvene mreže obilazi post i molba jednog vatrogasca koji je, kako kaže, i sam roditelj i zato ima još veću želju da upozori sve roditelje na opasnost koje uglavnom nisu svesni.

- Kao roditelj, znam koliko je često da se deca plaše i odbijaju da spavaju u sobi sa zatvorenim vratima i uglavnom mole roditelje da ih makar malo odškrinu. Međutim, delim ove slike kako biste i sami videli koliko je bitno da vrata budu u potpunosti zatvorena - piše vatrogasac u svom statusu.

Uz njega je dodao i dve slike iz jedne kuće koju je zahvatio požar. Spoljašnji deo vrata je sasvim crn i izgoreo, dok je deo vrata okrenut ka sobi skoro netaknut požarom.

- Ove slike su sjajan primer zašto vrata treba da budeu sasvim zatvorena. Činjenica da su ova vrata zatvorena pomogla je tome da sve u sobi bude skoro netaknuto požarom. Sreća je da u ovoj sobi nije bilo nikog, ali i da jeste, verovatno bi preživeo. Tako nešto ne bi se desilo da su ova vrata bila pritvorena ili sasvim otvorena.

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia