Foto: Beta

Otkrivamo

KAKO SU MULJALI NAJBLIŽI SARADNICI MINISTARKE ZORANE MIHAJLOVIĆ: Poledica namestio obnovu pančevca za 50 miliona više?

Muljanje: Državni sekretar poslao je dopis u ime ministarstva, koji je navodno omogućio Miroljubu Jevtiću da sprovede hitan postupak javne nabavke i tako posao dodeli firmi kojoj želi - ZGOP

Društvo

Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči Miodraga Poledicu, državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, da je, navodno, praktično namestio posao firmi ZGOP za rekonstrukciju Pančevačkog mosta, a koja je plaćena čak 50 miliona dinara više od regularne cene, saznaje Kurir!

Poledica je u ime ministarstva, navodno, poslao dopis koji je omogućio Miroljubu Jevtiću, direktoru „Infrastruktura železnice“, da sprovede hitan postupak javne nabavke za posao rekonstrukcije „pančevca“, umesto da raspiše tender, a sve u cilju kako bi favorizovali firmu ZGOP, koja je na kraju i dobila posao vredan 124 miliona dinara, saznaje Kurir.

Da nije bilo Poledičinog dopisa, „Infrastruktura železnice“ ne bi mogla da namesti pomenuti posao po višoj ceni.

- Zahvaljujući njihovom dogovoru, rekonstrukcija mosta koštala je građane Srbije celih 50 miliona više! - kaže izvor Kurira.

Sudija za prethodni postupak pre dva dana je pustio Poledicu da se brani sa slobode. Kako tvrdi naš izvor, o ovom slučaju su prikupljeni mnogobrojni dokazi, počev od njihovih telefonskih razgovora i elektronskih prepiski.

- Poledica se prethodno o svemu dogovorio s Jevtićem. Da bi posao direktno dodelio ZGOP, Jevtiću je bio neophodan dopis iz ministarstva, koji je obezbedio Poledica - kaže naš izvor, kao i:

- Bez navedenog dopisa, Jevtić bi kao kao direktor „Infrastrukture železnica“ morao da sprovede otvoreni postupak javne nabavke, na koji su mogle da se jave sve zainteresovane firme iz Srbije i drugih država koje se bave rekonstrukcijom železničke infrastrukture, što bi dovelo do transparentnosti postupka i niže cene. Iako su se Jevtić i direktor ZGOP Zoran Stanojević prvobitno dogovarali o tome da rekonstrukcija bude 70 miliona, kada su shvatili da Jevtić ima i dodatna sredstva u budžetu preduzeća i da mogu direktno da ugovore posao, složili su se da cenu podignu na 120 miliona.

Podsetimo, Poledica, Jevtić i još četiri osobe uhapšeni su 3. februara. Jevtić je već u pritvoru od sredine januara, kada je uhapšen zbog primanja mita.EKIPA KURIRA

Odbili da mu pomognu

JEVTIĆ HTEO DA UVUČE I DRUGE IZ MINISTARSTVA

Miroljub Jevtić je, saznaje naš list, posao za ZGOP pokušavao da završi i preko pojedinih pomoćnika i visokih funkcionera u Ministarstvu građevinarstva, ali su oni odbili da mu pomognu, skrećući mu pažnju da je to nezakonito.

foto: Beta

- Državni sekretar Poledica, međutim, pristao je da „nafiluje“ dopis i završi stvar - navodi naš izvor.

(Kurir.rs / Foto:BETA)