Foto: EPA/Oliver Contreras / POOL, Youtube/Printscreen

DRON

UBIJEN VOĐA AL KAIDE U JEMENU! TRAMP: Svet je sada sigurnije mesto za život (VIDEO)

Planeta

VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da su američke snage tokom protivterorističke operacije u Jemenu ubile Kasima al Rajmija, lidera Al Kaide na Arabijskom poluostrvu.

Operacija je usledila nakon što je njegova teroristička grupa preuzela odgovornost za napad u vazduhoplovnoj bazi na Floridi. Podsećamo, 6. decembra prošle godine Mohamed Alšamrani, Saudijac koji je bio na obuci, otvorio je vatru i usmrtio trojicu američkih kadeta i ranio još 10 osoba. SAD su posle ovog napada proterale više od 20 saudijskih državljana koji su bili na vojnoj obuci. Tramp nije otkrio kad i gde je Rimi likvidiran, a veruje se da je akcija izvršena pomoću drona kao i u ranijim slučajevima eliminacije viđenijih terorista.

- Svet je sada sigurnije mesto za život. Nastavićemo da štitimo američke građene eliminacijom terorista koji žele da nam naude - poručio je Tramp.

Al Kaida na Arabijskom poluostrvu jedna je od najopasnijih podružnica Al Kaide jer godinama radi na izvršenju velikih terorističkih napada na tlu SAD.

(Kurir.rs)