Optuženi... Zoran Jotić Ubijen... Dejan Stanković, Foto: Privatna Arhiva

ZLOČIN

JOTKA OPTUŽEN ZA UBISTVO ŽDROKINCA: Podignuta optužnica protiv osam osoba zbog likvidacije u Kruševcu

Kriminal: Zoran Jotić ponovo će sesti na optuženičku klupu, zbog likvidacije Kruševljanina Dejana Stankovića (71), iz avgusta 2018.

Crna Hronika

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Zorana Jotića Jotke (65) i još sedam osoba za više krivičnih dela, među kojima je i ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71) u Kruševcu u junu 2018. godine.

Jotka, koji je označen kao vođa kruševačkog podzemlja, i još sedam njegovih saradnika bili su uhapšeni prošle godine, više od godinu dana nakon likvidacije Stankovića.

- Njima se na teret stavlja učestvovanje u ubistvu Stankovića, ali i pranje novca i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Sud je krajem januara potvrdio optužnicu protiv Jotke i njegovih saradnika, ali ona još uvek nije postala pravosnažna - kaže naš izvor.

Podsetimo, Dejan Stanković ubijen je ubrzo nakon likvidacije njegovog sina Vojina (41), kome je ime dao po svom bratu blizancu. - Ždrokinac je pre dve godine izrešetan u kruševačkom naselju Prnjavor, nedaleko od ulaza u hotel „Golf“, i to samo mesec dana nakon što je u kafiću „Arabika“ u centru Kruševca izrešetan njegov sin Vojin. Policija je odmah posumnjala da su ova dva zločina povezana, a nakon istrage utvrđeno je da je u Ždrokinca pucao S. R. (27), i to navodno po Jotkinom nalogu, a navodno je isti mladić likvidirao i njegovog sina - podsetio je naš izvor iz istrage.

Zoran Jotić ranije je osuđivan i na robiji je proveo 15 godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna Specijalnog suda u Beogradu u dva predmeta za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda.

Obračuni

UBIO DVOSTRUKOG AGENTA IZ JAR

foto: Privatna Arhiva

Dejan Stanković Ždrokinac bio je označen kao osoba koja je na Đurđevdan 2018. u blizini Prvog osnovnog suda u Beogradu ubila dvostrukog agenta iz Južnoafričke Republike Gorga Darmanovića. Ubijeni je imao crnogorska dokumenta, a inače je rođen u Johanezburgu. Dan posle tog zločina u Kruševcu je likvidiran Stankovićev sin. Porodica Ždrokinca u Kruševcu je bila poznata po umešanosti u kriminal, a navodno su blizanci Dejan i Vojin živeli u Južnoafričkoj Republici i bili u Legiji stranaca.

Kurir.rs/ J. S. - J. I. Foto: Privatna arihva