Foto: Youtube prtscr / Kahlzki

kritike političara

ŠTA JE STVARNO SKANDINAVSKO? APSOLUTNO NIŠTA! Skandinavska aviokompanija uklonila ovu reklamu posle samo par sati! VIDEO

Kompanija Skandinavian Erlajns privremeno je uklonila reklamu sa Interneta nakon kritika na društvenim mrežama, posebno od stranaka koji su protiv imigracije i koje navode da takve poruke štete kulturi i istoriji regiona.

Planeta

Reklama pod nazivom "Šta je stvarno skandinavsko? Apsolutno ništa", pojavila se u utorak, a skinuta samo nekoliko sati kasnije, preneo je AP.

U reklami se navodi da je ono što se obično smatra skandinavskim, poput demokratije, sendviča, roditeljskog odsustva i švedskih ćuftica, uvezeno, a Skandinaviju su "doveli ovamo, malo po malo, obični ljudi koji su pronašli najbolje u našoj kući na drugim mestima".

Ričard Jomshof, poslanik antiimigrantske populističke stranke Švedske demokrate, rekao je da je video "stvarno vražja glupost i samomržnja".

"Uvek sam nastojao da letim sa SAS-om, ali više nikada neću. To je obećanje", istakao je on.

U susednoj Danskoj Soren Espersen, član populističke Danske narodne stranke, rekao je da je prevoznik tri nacije "pljunuo po svemu što je zaista norveško, zaista švedsko i zaista dansko sa svojom odvratnom reklamom".

Aviokompanija je saopštila da je njihova osnovna poruka trebalo da bude da putovanje obogaćuje ljude, a da je reakcija na reklamu sugerisla da se radi o "onlajn napadu" bez iznošenja detalja.

"Stoga smo film privremeno uklonili sa naših kanala", saopštili su iz kompanije.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Kahlzki